H λιχουδιά της Νίκης

Σήμερα σας προτείνουμε μια συνταγή που μας έστειλε η αναγνώστρια μας Νίκη. Ένα εύκολο και γρήγορο φαγάκι με αρώματα και γεύσεις Ελλάδας.

Υλικα:

8 χωριάτικα λουκάνικα
3-4 ντομάτες
2 κρεμμύδια
4 χρωματιστές πιπεριές
1 κιλό βαρελίσια φέτα
2 κουταλίες της σούπας πολτός ντομάτας
ρίγανη
μαύρο πιπέρι
βασιλικός
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα απλώνετε στο ταψί. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το απλώνετε πάνω στα λουκάνικα. Στη συνέχεια, κόβετε σε ροδέλες τις ντομάτες και τις τοποθετείτε μέσα στο ταψί. Κόβετε σε μπαστουνάκια τις πιπεριές και τις απλώνετε επάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Επίσης, θρυμματίζετε σε μεγάλα κομμάτια, την φέτα, με το χέρι, επάνω στα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζετε ένα νεροπότηρο με χλιαρό νερό και διαλύετε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας, και το ρίχνετε μέσα στο ταψί. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά. Τέλος, ρίχνετε ελαιόλαδο, πιπέρι, ρίγανη και βασιλικό. Μόλις το προετοιμάσετε, ανάβετε τον φούρνο στους 200oC, στον αέρα. Τοποθετείτε το ταψί στον φούρνο και το αφήνετε για 30-45 λεπτά. Είναι έτοιμο μόλις μείνει με ελάχιστα ζουμιά. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με μακαρόνια αλλά και με πιλάφι. Απολαύστε το!