Αρχική InfoMommy Υγεία H Daisy εντόπισε τον καρκίνο της ιδιοκτήτριας της και έσωσε τη ζωή της!

H Daisy εντόπισε τον καρκίνο της ιδιοκτήτριας της και έσωσε τη ζωή της!

Dr-Claire-GuestΤα χαριτωμένα τετράποδα συνήθως χρησιμοποιούν την έντονη αίσθηση της όσφρησης για να ανακαλύψουν ένα κόκαλο ή κάποιο άλλο γευστικό κέρασμα. Όμως, αυτό το ταλαντούχο σκυλάκι μπορεί να μυρίσει τον καρκίνο, αφού κατάφερε να εντοπίσει τον αδιάγνωστο όγκο της ιδιοκτήτριας του.

Η Daisy, το δεκάχρονο λαμπραντόρ, βραβεύθηκε μάλιστα για το σωτήριο έργο της! Η ιδιοκτήτρια της, Dr. Claire Guest, ξεκίνησε την εκπαίδευση της Daisy όσο ήταν ακόμη κουτάβι για να μπορεί να εντοπίζει θανατηφόρες ασθένειες στα δείγματα ούρων και αναπνοής.

1416526264942_Image_galleryImage_Lesley_Nicol_with_Daisy_tΤα σκυλιά έχουν απίστευτη αίσθηση της όσφρησης χάρη στους 300 εκατομμύρια υποδοχείς στις μύτες τους, σε σύγκριση με τα πέντε εκατομμύρια στη μύτη των ανθρώπων. Το έξυπνο λαμπραντόρ κατάφερε να εντοπίσει τον καρκίνο σε 551 ασθενείς με εντυπωσιακό ποσοστό ακρίβειας 93%. Μάλιστα, ανακάλυψε τον αδιάγνωστο καρκίνο του μαστού της Dr. Guest χωρίς καν να έχει μυρίσει αντίστοιχο δείγμα!

«Άρχισε να ανεβαίνει πάνω στο σώμα μου επανειλημμένα. Την έσπρωχνα μακριά, αλλά εκείνη επέστρεφε σε μένα εμφανώς αναστατωμένη. Η συμπεριφορά της ήταν εντελώς πέρα από τη συνηθισμένη. Μια μέρα με έσπρωξε τόσο δυνατά που σχεδόν μελάνιασα. Όταν έπιασα το σημείο στο στήθος μου εντόπισα το μικροσκοπικό εξόγκωμα. Το χτύπημα ήταν μια απολύτως ακίνδυνη κύστη, αλλά βαθύτερα στον ιστό του μαστού ήταν ένας βαθιά ριζωμένος καρκίνος».

Η Dr. Claire Guest αισθάνεται ευγνωμοσύνη, αφού αν δεν ήταν η Daisy ο καρκίνος θα είχε περάσει απαρατήρητος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, ο όγκος αφαιρέθηκε πριν καν προλάβει ο καρκίνος να εξαπλωθεί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.