Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη "H έγκυος στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως άρρωστη"

"H έγκυος στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως άρρωστη"

o-PREGNANT-WOMAN-SIT-facebookΤο Joytv.gr μίλησε με τους ανθρώπους της Φαιναρέτης, της μη κερδοσκοπικής εταιρίας που παρέχει ουσιαστική βοήθεια στις έγκυες γυναίκες και σε συνεργασία με το Infokids.gr σας παρουσιάζει την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Την ξέρουν τη δουλειά...Έχουν εξυπηρετήσει πάνω από 4.000 έγκυες γυναίκες, λεχωίδες και τις οικογένειες αυτών. Η πλειοψηφία των εγκύων στην Ελλάδα, όμως, δεν γνωρίζουν καν για τους ανθρώπους της Φαιναρέτης. Πρόκειται για μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία που ενημερώνει για την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση και την αντιμετώπιση των περιγεννητικών ψυχικών διαταραχών (perinatal mental disorders) που μπορεί να εμφανιστούν στην περίοδο της κύησης και το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό (επιλόχειες διαταραχές).

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να αντιμετωπίζει προβλήματα μια έγκυος. Συμβαίνει δίπλα μας, ακόμα κι αν δεν το μαθαίνουμε: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στις αναπτυγμένες χώρες, το 10% των εγκύων και το 13% των νέων μητέρων υποφέρουν από ψυχικά προβλήματα, κυρίως κατάθλιψη ή αγχώδεις διαταραχές. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, τα ποσοστά ανεβαίνουν στο 15.6% για τις έγκυες και στο 19.8% για τις νέες μητέρες.

Όμως ο ρόλος της Φαιναρέτης, εκτός από το να αφυπνίσει ή να θεραπεύσει, είναι να ενημερώσει και να καθησυχάσει. Εξάλλου, σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιδημιολογικά στοιχεία για την Ελλάδα, το 50-85% των νέων μητέρων αναπτύσσουν μια ήπιας έντασης και παροδική μορφή επιλόχειας δυσφορίας (baby blues), που διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες και που δεν πρέπει να ταυτίζεται με την κατάθλιψη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο joytv.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.