Αρχική InfoMommy Υγεία H Eλληνική Αντικαρκινική Εταιρεία εφιστά την προσοχή στην σύσταση της αντίστοιχης Αμερικανικής για λιγότερες μαστογραφίες

H Eλληνική Αντικαρκινική Εταιρεία εφιστά την προσοχή στην σύσταση της αντίστοιχης Αμερικανικής για λιγότερες μαστογραφίες

Πρόσφατα η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία ( American Cancer Society-ACS) ανακοίνωσε τις νέες οδηγίες της σχετικά με τον προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού. Αυτές διαφοροποιούνται από τις παλαιότερες, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση στον διεθνή τύπο και αναμένεται να προκαλέσει ενδοϊατρικές «αντιπαραθέσεις» καθώς και παρεμβάσεις οργανώσεων πολιτών που ασχολούνται με τον καρκίνο του μαστού. Οι προηγούμενες επί του θέματος οδηγίες της ACS είχαν δημοσιευθεί το 2003 και πρότειναν τον ετήσιο μαστογραφικό έλεγχο όλων των γυναικών από την ηλικία των 40 ετών έως την ηλικία που η γυναίκα βρίσκεται σε καλή κατάσταση υγείας. Επίσης συνιστούσαν να γίνεται η κλινική εξέταση του μαστού από γιατρό από την ηλικία των 20 ετών έως την ηλικία των 40 ετών κάθε τρία χρόνια και στη συνέχεια κάθε χρόνο. Τέλος, πρότειναν να μην γίνεται αυτοεξέταση των μαστών.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με αφορμή τις πρόσφατες θέσεις της ομόλογης Αμερικανικής εταιρείας βάσει των οποίων οι γυναίκες θα πρέπει να αρχίζουν την πρώτη μαστογραφία τους στην ηλικία των 45 ετών και όχι των 40, όπως ήταν έως τώρα η σύσταση έχει να παρατηρήσει τα εξής:

1. Οι οδηγίες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας έχουν μεγάλη εγκυρότητα και ασκούν ιδιαίτερη επίδραση στον ιατρικό κόσμο. Αφορούν, όπως δηλώνει και ο τίτλος της δημοσίευσης τους στο περιοδικό JAMA, τις γυναίκες των Η.Π.Α. Όμως, επειδή οι συστάσεις της τεκμηριώνονται με εξαιρετική επιμέλεια και στηρίζονται σε βάσεις δεδομένων που είναι εξαιρετικά αξιόπιστες, συχνά γίνονται αποδεκτές και από άλλες αρμόδιες επιστημονικές ενώσεις και οργανισμούς υγείας σε πολλά μέρη του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.