Αρχική Χριστουγεννιάτικος Οδηγός H Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία προειδοποιεί "τα ζώα δεν είναι δώρα" !

H Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία προειδοποιεί "τα ζώα δεν είναι δώρα" !

cute-dog-wallpaper-source_h37Με την ευκαιρία των γιορτών, η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία με ανακοίνωση της προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αγορά εισαγόμενων κουταβιών και υπενθυμίζει το αυτονόητο, ότι δηλαδή τα ζώα δεν πρέπει, έτσι απερίσκεπτα, να δίδονται ως δώρα. Η απόκτησή τους προϋποθέτει μια υπεύθυνη απόφαση και μια μόνιμη δέσμευση από την μελλοντική τους οικογένεια.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ε.Κ.Ε. έχει ως εξής:

Οι γιορτές ήρθαν! Το ανεξέλεγκτο εμπόριο των κουταβιών από τις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ θα πλημμυρίσει την αγορά. Το συναίσθημα πάντοτε “πουλάει” ιδιαίτερα αν περιβληθεί με τον μανδύα των χρυσοστόλιστων βιτρινών . Τα ζώα “παράγονται” για την Δυτική Ευρώπη σε άθλιες συνθήκες, τα γνωστά puppy mills.

Κρατούνται σε κλουβιά με συνθήκες υγιεινής τραγικές, ταΐζονται άθλια και οι θηλυκές είναι καταδικασμένες να γεννούν δύο φορές το χρόνο ενώ τα κουτάβια αποχωρίζονται την μητέρα τους σε μόλις 4 εβδομάδες από τη γέννηση τους Το αποτέλεσμα είναι να έχουν μη ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα . Πιστοποιητικά και εμβολισμοί υπό συζήτηση. Η ευζωία των ζώων είναι λέξη άγνωστη σε αυτή την ιστορία.

dont-buy-animals-puppies-as-presents-this-christmas-festive-season-ark-animal-centre-pleaΗ Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία θεωρεί ότι η απόκτηση ενός ζώου συντροφιάς είναι απόφαση ζωής, απόφαση συνειδητή μια δεδομένη χρονική στιγμή της πορείας μας από την παιδική έως την γεροντική ηλικία, δεν μπορεί να είναι στιγμιαίο δώρο εορτών.

Η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων με υπεύθυνους ελέγχους , κτηνιατρικές συμβουλές, ευαισθητοποίηση του κοινού, πρέπει να βοηθήσει το είδος αυτό του εμπορίου να γίνει πλήρως ελεγχόμενο και να τηρούνται απόλυτα οι κανόνες ευζωίας τόσο για τα δύστυχα ζώα όσο και για τους ανθρώπους που καλούνται να βιώσουν άσχημες στιγμές από τη πρώτη στιγμή της απόκτησης ενός ζώου συντροφιάς .

Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία ενημερώνει :

Τα ζώα δεν είναι δώρα.

Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας πριν προχωρήσετε στην απόκτηση ζώου , ιδιαίτερα τώρα την περίοδο των γιορτών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter