Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια H Eurodisney κατηγορείται ότι χρεώνει περισσότερο τους ξένους επισκέπτες από τους Γάλλους

H Eurodisney κατηγορείται ότι χρεώνει περισσότερο τους ξένους επισκέπτες από τους Γάλλους

disneyland-parisΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά τις καταγγελίες ότι η Disneyland της γαλλικής πρωτεύουσας (Εurodisney) χρεώνει περισσότερο από τους Γάλλους τους Βρετανούς και Γερμανούς επισκέπτες της και τούς αποκλείει από τις προσφορές πακέτων παραβιάζοντας έτσι την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί σε αρκετές περιπτώσεις, στις οποίες για το ίδιο πακέτο Γάλλοι επισκέπτες πλήρωσαν περίπου 15% λιγότερα χρήματα από Βρετανούς και Γερμανούς, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Disney στο Παρίσι χρεώνει 1,346 ευρώ τους Γάλλους πελάτες για ένα πακέτο προσφοράς, ενώ τους Βρετανούς 1,870 ευρώ και τους Γερμανούς 2,447 για το ίδιο πακέτο.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες για τέτοια κρούσματα στο θεματικό αυτό πάρκο που βρίσκεται ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας κι εξέφρασε ανησυχίες ότι η γαλλική Disneyland εμποδίζει τους επισκέπτες της που προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες μέλη της ΕΕ από το να κάνουν χρήση των εποχικών προσφορών κάνοντας έτσι τις καλύτερες προσφορές μη διαθέσιμες για εκείνους που δεν διαθέτουν γαλλική πιστωτική κάρτα.

Eurodisney-570

Με βάση τον κανονισμό της ΕΕ, οι χώρες-μέλη απαγορεύεται να καθορίζουν τις τιμές σύμφωνα με την εθνικότητα ή την χώρα διαμονής των επισκεπτών.Η Γαλλία είναι τώρα υποχρεωμένη να διασφαλίσει ότι η Disneyland συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της ΕΕ περί θεμιτών εμπορικών πρακτικών, δήλωσε πηγή της ΕΕ στην εφημερίδα Guardian, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες αναμένεται να επικοινωνήσουν με το Παρίσι για την υπόθεση αυτή. Αν η Γαλλία αρνηθεί να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος της Disneyland, οι Βρυξέλλες μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια εναντίον του Παρισιού.

Διαβάστε επίσης:

5χρονο αγοράκι τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από πτώση στη Disneyland στο Παρίσι

Τα πιο δημοφιλή πάρκα ψυχαγωγίας στον κόσμο

Εκτός Disneyland τα ασυνόδευτα παιδιά


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.