Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "H γυναίκα μου έφυγε από το σπίτι μαζί με την 5 ετών κορούλα μας..."

"H γυναίκα μου έφυγε από το σπίτι μαζί με την 5 ετών κορούλα μας..."

bigstock_Quarrel_Of_Parents_84777641Καλησπέρα σας,

η γυναίκα μου έφυγε από το σπίτι μας μαζί με την 5 ετών κορούλα μας και πήγε στη μητέρα της λέγοντάς μου ότι δεν θα επιστρέψει. Δεν μου επιτρέπει να την δω, ούτε να της μιλήσω. Είμαστε παντρεμένοι 13 χρόνια. Ήταν σχεδιασμένο να γίνει γιατί όταν επέστρεψα από την εργασία μου, το παιδί δεν ήταν στο σπίτι μας και μετά από μία έντονη συζήτηση που είχαμε έφυγε και εκείνη. Έχουμε κλείσει ραντεβού για επίσκεψη σε οικογενειακό σύμβουλο. Είμαι ψυχολογικά χάλια γιατί είναι η πρώτη φορά εδώ και 5 χρόνια που δεν έχω δει την κόρη μου για 24 ώρες. Δώστε μου μία συμβουλή γιατί οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες για μένα. Να καλέσω την αστυνομία να καταγράψει το γεγονός ή θα ρίξω και άλλο λάδι στη φωτιά; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω την απάντησή σας σύντομα.

Απαντά ο δικηγόρος Γιάννης Π. Αλαβάνος

Η απάντησή μου θα είναι τι προβλέπει ο νόμος και τι μπορείτε να κάνετε σύμφωνα με το νόμο και όχι τι θα πρέπει να κάνετε για να λύσετε το θέμα φιλικά και συναινετικά. Σύμφωνα με το νόμο, λοιπόν, έχετε την επιμέλεια και γονική μέριμνα για το παιδί και έτσι η πράξη της μητέρας και συζύγου σας είναι αυθαίρετη και παράνομη. Συνεπώς, πρέπει να επικοινωνήσετε και να αναφέρετε το γεγονός, τόσο προς την Εισαγγελία Ανηλίκων όσο και την κοινωνική υπηρεσία.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.