Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια H "Οινοφόρος" του Άγγελου Ρούβαλη, ανοίγει σήμερα τις πόρτες της (26/08)

H "Οινοφόρος" του Άγγελου Ρούβαλη, ανοίγει σήμερα τις πόρτες της (26/08)

+-_Η+ψ_Δ+- +θ+¦+_+¬+_+φ+_+_+¦+-Το οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη συμμετέχει στο νέο θεσμό της Αιγιαλείας, «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2013» (24 -31 Αυγούστου), με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις. Έτσι, από σήμερα Δευτέρα, 26 Αυγούστου, το οινοποιείο ανοίγει από το πρωί τις πόρτες του στο κοινό για να δοκιμάσει τα κρασιά του. Αντίστοιχα, προσφέρει στις 8:00 μ.μ μια μοναδική μουσική βραδιά από την εξαμελή jazz μπάντα “Les Notes Noires”*. Το γυναικείο φωνητικό τρίο συναντά την δεξιοτεχνία της gypsy jazz και φλερτάρει με το swing και τα blues της δεκαετίας του 50. Ενώ, η σοπράνο Αγγελική Ζωή Καραγκούνη θα ερμηνεύσει ανάλαφρες άριες από το κλασσικό ρεπερτόριο και αποσπάσματα από γνωστά musicals. Στο πιάνο η Εύα Βλαχάκου.

To πρόγραμμα της γιορτής «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ» προσφέρει μεταξύ άλλων προβολή ταινιών, ξεναγήσεις στους αμπελώνες, παραδοσιακά φαγητά και πολλά άλλα.

Περισσότερα για τα «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ»

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, θεσμοθετεί την γιορτή «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ» και αφιερώνει μια εβδομάδα από τις 24 έως τις 31, στα αρώματα του οίνου της Αιγιάλειας αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιαλείας. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες με επίκεντρο τον οίνο, σε αρμονικό συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα και τις ομορφιές που προσφέρει ο τόπος της Αιγιάλειας γης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα το εκδηλώσεων δείτε: www.dikepaigialeias.gr

*Η Μπάντα “Les Notes Noires” αποτελείται από τα εξής μέλη:

Μαρκέλλα Κουλιάτση, φωνή
Άσπα Τασοπούλου, φωνή
Δανάη Βλατάκη, φωνή
Οδυσσέας Ζησιμόπουλος, ακουστική κιθάρα
Βασίλης Σπανός, ακουστική κιθάρα
Δημήτρης Αντωνόπουλος, κόντρα μπάσο

www.rouvaliswinery.gr

ASPROLITHI_TEL 2012 RGB
Άγγελος Ρούβαλης οινολόγος (απόφοιτος του Bordeaux), Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου ίδρυσε το 1991 το οινοποιείο του στην περιοχή της Αιγιαλείας, του πιο ορεινού αμπελώνα της Ελλάδος.H βορινή έκθεση των αμπελώνων στα καλοκαιρινά μελτέμια αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό των πλαγιών της Αιγιαλείας. Ο αμπελώνας των πλαγιών της Αιγιαλείας “…από εδαφοκλιματολογική άποψη , είναι ένας από τους ωραιότερους του κόσμου καθώς ανεβαίνει τις μαλακές βορινές πλαγιές και δέχεται τους δροσερούς θαλασσινούς ανέμους που προστατεύουν τους καρπούς από το καλοκαιρινό καύσωνα. Πρόκειται για ένα μοναδικό στον κόσμο αμπελοοινικό βιόκλιμα.” (κα Κουράκου, Επίτιμος Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Κρασιού -2001).
Έχει δημιουργήσει τρεις ομάδες κρασιών: Το αγαπημένο Ασπρολίθι, τη σειρά Μικρός Βοριάς με 7 κρασιά: (Μικρός Βοριάς Λευκός ,Μικρός Βοριάς Ερυθρός, Μικρός Βοριάw, Τρίο, Μικρός Βοριάς Riesling, Μικρός Βοριάς Ροζέ). Πρόσφατα, εμπλούτισε την σειρά με τα δυο φρέσκα κρασιά, εσοδείας 2012, Μοσχοφίλερο-Μικρός Βοριάς και Αγιωργίτικο- Μικρός Βοριάς τα οποία διακρίνονται για τη φρουτώδη και δροσερή προσωπικότητα τους.

Τέλος, την σειρά παλαιωμένων οίνων IANOS με 4 κρασιά: IANOS Chardonnay, IANOS Cabernet Sauvignon, IANOS Syrah, και IANOS Cava (από τα καλύτερα βαρέλια της υπόγειας κάβας του οινοποιείου).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.