Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness H ψυχολογία του καλοκαιριού: Πώς να νιώθεις άνετα με το σώμα σου

H ψυχολογία του καλοκαιριού: Πώς να νιώθεις άνετα με το σώμα σου

o-WOMAN-SUMMERΑπό την επιστημονική ομάδα του Διατροφολόγου Αναστάσιου Παπαλαζάρου

Έφτασε το πολυπόθητο καλοκαίρι και μαζί του η ανησυχία για το πώς θα δείχνουμε στην παραλία. Η ερώτηση είναι η εξής: Αξίζει τον κόπο κάθε χρονιά να μας καταβάλλει τόσο πολύ το άγχος και το αποτέλεσμα της τελευταίας στιγμής και της εξαντλητικής δίαιτας να είναι πάντα προσωρινό; Η ψυχική μας ηρεμία σίγουρα δεν διασφαλίζεται με καμία στερητική προσπάθεια της τελευταίας στιγμής γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιο κιλό που πρέπει να χαθεί, λίγη παραπάνω κυτταρίτιδα και κάποια πρωτοεμφανιζόμενη ραγάδα.

Φέτος, λοιπόν, ας προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε τον εαυτό μας με τα ελαττώματα και τις αδυναμίες του και αν πραγματικά θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτόν, ας το κάνουμε με αγάπη με τους εξής τρόπους:

• Ας τον φροντίζουμε όλη τη διάρκεια του χρόνου, όσο περισσότερο μπορούμε.
• Μην τον διαλύσουμε με εξαντλητικές δίαιτες, αλλά ας τον φροντίσουμε με ένα πρόγραμμα υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής με διάρκεια.
• Ας μειώσουμε το κάπνισμα και τη χρήση αλκοολούχων ποτών, αντικαθιστώντας τα με φυσικούς χυμούς, ανθρακούχο νερό και light αναψυκτικά, όσες φορές μπορούμε να τα αποφύγουμε.
• Μειώστε την κατανάλωση λιπαρών τροφών και έτοιμου φαγητού, φροντίστε μόνοι σας τι θα φάτε, θυμηθείτε ότι η τροφή είναι το καύσιμο του οργανισμού μας.
• Ξαναγνωριστείτε με το σώμα σας. Κάντε μασάζ, βάλτε κρέμες και παρατηρήστε τις ανάγκες και τα ελαττώματά σας.
• Σηκωθείτε από την ξαπλώστρα: περπάτημα, κολύμπι και ρακέτες θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.