Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness HapiFork: Το πιρούνι που μετράει τις μπουκιές μας

HapiFork: Το πιρούνι που μετράει τις μπουκιές μας

hapi-fork-630x496Πόσες φορές δεν έχετε ευχηθεί να υπήρχε ένα πιρούνι που να σας προειδοποιεί ότι έχετε "ξεφύγει" από τα όρια και τρώτε πολύ παραπάνω; Κι όμως το πιρούνι αυτό δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας σας αλλά έχει σάρκα και οστά. Το Hapifork, είναι ένα «έξυπνο» πιρούνι που μετράει την ταχύτητα με την οποία καταναλώνουμε τις τροφές και «δονείται» προκειμένου να μας ειδοποιήσει ότι πρέπει να μασάμε πιο αργά, προκειμένου να αδυνατίσουμε,

«Οτιδήποτε μπορούμε να μετρήσουμε, μπορούμε και να το βελτιώσουμε» τονίζει ο Φαμπρίς Μπουτέν, γενικός διευθυντής και ιδρυτής των τεχνολογικών εργαστηρίων Hapi, όπου «γεννήθηκε» το «έξυπνο» πιρούνι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, απαιτούνται περίπου 20 λεπτά προκειμένου να συνειδητοποιήσει κανείς ότι έχει χορτάσει. Τόσος είναι ο χρόνος που απαιτείται, ώστε να φτάσει το σχετικό μήνυμα από το στομάχι στον εγκέφαλο. Παράλληλα, η επιστημονική ομάδα που ανακάλυψε το «HapiFork» ισχυρίζεται ότι μπορεί, εκτός από την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, να βοηθήσει στη μείωση των κρουσμάτων διαβήτη καθώς και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

hapi-fork-image


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter