Αρχική InfoTeens Νέα Hive Athens: Ένα πρωτοποριακό πάρτι μάθησης για τους νέους (2/3)

Hive Athens: Ένα πρωτοποριακό πάρτι μάθησης για τους νέους (2/3)

29D484FD2E2CC8CDC813A13D396630AE
Πώς φτιάχνεις ένα comic; Ποια ήταν η τεχνική του Walt Disney;Μπορείς να παίξεις μουσική χρησιμοποιώντας το σώμα σου; Πώς φτιάχνεις τη δική σου ιστοσελίδα; Μπορείς να αλλάξεις τη σελίδα της Google;

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντήσουν 150 μαθητές ηλικίας 13 έως 18 ετών, προσκεκλημένοι του Hive Athens στις 2 Μαρτίου, 2013 στην «Τεχνόπολις». Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια που ενθαρρύνουν τη μάθηση μέσα από τον πειραματισμό, την κατασκευή και τη δημιουργία.

150 μαθητές ηλικίας 13 έως 18 ετών θα συγκεντρωθούν στο χώρο της «Τεχνόπολις», και θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 8 βιωματικά εργαστήρια –με αντικείμενο τη δημιουργία comics, animation, ιστοσελίδων, το μιξάρισμα video, βασικές αρχές δημοσιογραφίας, και πολλά άλλα.

Εκεί οι μαθητές θα πειραματιστούν, θα δημιουργήσουν τη δική τους διαδρομή εμπειριών και θα εστιάσουν στην παραγωγή κάποιου χειροπιαστού αποτελέσματος. Μια κοινότητα εμψυχωτών θα διοργανώσει βιωματικά εργαστήρια που ενθαρρύνουν τη μάθηση μέσα από την πράξη, την κατασκευή και τη δημιουργία.

To Hive Athens προωθεί τη βιωματική μάθηση, μέσα από τα ενδιαφέροντα των νέων και τη δημιουργική χρήση ψηφιακών μέσων και φιλοδοξεί να συνδέσει εκπαιδευτικούς από μουσεία, βιβλιοθήκες και εξωσχολικά προγράμματα, προκειμένου να δημιουργηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία οι νέοι αναπτύσσουν δεξιότητες μέσα από το πρίσμα της ανακάλυψης, της δημιουργίας και της συνεργασίας.

Φεύγοντας από τα στενά όρια της τυπικής εκπαίδευσης και, με οδηγό τα ενδιαφέροντα των ίδιων των νέων, δείχνει στους μαθητές πώς μπορούν οι ίδιοι να δημιουργούν με τη βοήθεια ψηφιακών μέσων και να μην μένουν απλοί χρήστες του διαδικτύου.

Το Hive Athens χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», εντάσσεται στις δράσεις του Future Library και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Mozilla, το οποίο υποστήριξε το Hive Learning Network από το ξεκίνημα του στη Νέα Υόρκη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter