Homemade – χάμπουργκερ

<strong>Παιδιά ελάτε να φτιάξουμε χάμπουργκερ!</strong> Μετατρέψτε το σπίτι σας σε fast food, βάζοντας δυνατά τα αγαπημένα τραγούδια των μικρών σας και βουρ για την κουζίνα! Θα γίνει το αγαπημένο σνακ των παιδιών και φτιαγμένο με αγνά υλικά από τα χεράκια σας/τους!

Παιδιά ελάτε να φτιάξουμε χάμπουργκερ! Μετατρέψτε το σπίτι σας σε fast food, βάζοντας δυνατά τα αγαπημένα τραγούδια των μικρών σας και βουρ για την κουζίνα! Θα γίνει το αγαπημένο σνακ των παιδιών και φτιαγμένο με αγνά υλικά από τα χεράκια σας/τους!
Συστατικά:
15 στρογγυλά ψωμάκια (ειδικά για χάμπουγκερ)
15 ροδέλες ντομάτας
16 φύλλα μαρουλιού
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα (βιολογικής προέλευσης)
Συστατικά για τα μπιφτέκια
1 κιλό κιμάς
2 αβγά (βιολογικής καλλιέργειας)
3 φέτες ψίχα ψωμιού
Αλάτι πιπέρι
Μαιντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες
Ρίχνετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα βαθύ μπολ. Βάλτε τα παιδιά να ζυμώσουν τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και δείξτε τους πώς να τα πλάσουν σε 15 στρογγυλά και πλακουτσωτά μπιφτέκια
Ψήνετε τα μπιφτέκια στο γκριλ για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ,
Ανοίγετε τα ψωμάκια στη μέση. Αλείφετε την κάτω πλευρά με λίγη μαγιονέζα και στρώνετε 1 μαρουλόφυλλο. Από πάνω τοποθετήστε μια ροδέλα ντομάτας, το μπιφτέκι και 1 ροδέλα κρεμμυδιού. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για όλα τα ψωμάκια. Τα σερβίρετε σε πιατέλα όλα μαζί και τα παιδιά σας θα τα τιμήσουν δεόντως.
Tip: Μπορείτε να ψήσετε τα ψωμάκια στην τοστιέρα τοποθετώντας τυρί του τοστ, και τα χάμπουργκερ αυτομάτως γίνονται τσίζμπουργκερ
Διατροφική αξία κόκκινου κρέατος
Η πρωτεΐνη αποτελεί ένα βασικό συστατικό του ανθρώπινου σώματος. Βρίσκεται στους μυς, τα οστά, τα όργανα και συμμετέχει σε διάφορες διεργασίες του οργανισμού. Η πρωτεΐνη του κόκκινου κρέατος είναι υψηλής βιολογικής αξίας. Αυτό σημαίνει πως περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, σε αντίθεση με την πρωτεΐνη των οσπρίων και των δημητριακών, που χρειάζεται ο οργανισμός για να συνθέσει τις δικές του πρωτεΐνες.
Το κόκκινο κρέας αποτελεί επίσης σημαντική πηγή σιδήρου. Ο σίδηρος συμμετέχει σε διάφορες μεταβολικές διεργασίες αναμέσα στις οποίες και στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η χαμηλή πρόσληψη σιδήρου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αναιμίας με επακόλουθα συμπτώματα κόπωσης και αδυναμία. Το κόκκινο κρέας αποτελεί την καλύτερη πηγή σιδήρου με την καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα. Αυτό σημαίνει πως ο σίδηρος που προσλαμβάνεται από το κόκκινο κρέας απορροφάται καλύτερα από το σίδηρο που βρίσκεται στις φυτικές τροφές.
Ακόμη το κρέας περιέχει ψευδάργυρο, ο οποίος είναι απαραίτητο συστατικό για την ανάπτυξη, τη διαστήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος, την επούλωση των τραυμάτων και τον έλεγχο της όρεξης. 90γρ κόκκινου κρέατος προσφέρουν το 40% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ψευδαργύρου.
Το κόκκινο κρέας περιέχει τέλος μια πληθώρα βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμμετέχουν σε διάφορες μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού.

Ροή Ειδήσεων