Θα ομολογήσω την αμαρτία μου: Όταν ήμουν μωρό δεν ήθελα ούτε να τη βλέπω τη φαρίν λακτέ. Βασικά, τίποτα δεν μου άρεσε. Πιο picky eater δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Μέχρι που γεννήθηκε ο αδελφός μου, επτά χρόνια μετά από μένα, και τότε ήταν που τη ζήλεψα. Ζήλεψα τη μυρωδιά, αυτή τη γλυκιά μπισκοτίλα βανίλιας. Καταλαβαίνετε λοιπόν, τι έπαθε η μαμά.
Αλλά ας αφήσουμε τις ιστορίες από το χρονοντούλαπο να έρθουμε στο σήμερα. Με αφορμή αυτήν την μνήμη, πρόσεξα στον λογαριασμό twinmamaishere στο Instagram μία πολύ ωραία συνταγή για φαρίν λακτέ, υγιεινή και νόστιμη, που μπορούν να την απολαύσουν εκτός από τα μωράκια, και οι μεγάλοι.
Τι θα χρειαστείτε
- 1/2 λίτρο γάλα αμυγδάλου (ή όποιο άλλο προτιμάτε)
- 2 κ.σ. πάστα χουρμά (ή μέλι για άνω του έτους)
- 4 κ.σ. αλεύρι βρώμης (ή βρώμη αλεσμένη)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1/2 φακελάκι βανίλια)Κανέλα (προαιρετικό)
- 1 κ.γ. κακάο (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να δέσει
Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσουν
Μπορείτε να επιλέξετε να αφήσετε ως έχει το μισό μείγμα να το αφήνω έτσι, και στο άλλο μισό προσθέτετε κακάο, ώστε να έχετε και βανίλια αλλά και σοκολάτα
Αν θέλετ, προσθέτετε κανέλα στην κρέμα βανίλιας πριν το σερβίρισμα.