Αρχική Infokids Υγεία "Hope for Hair": Ελπίδα ζωής για τα παιδιά με καρκίνο που χάνουν τα μαλλιά τους

"Hope for Hair": Ελπίδα ζωής για τα παιδιά με καρκίνο που χάνουν τα μαλλιά τους

donate-your-hairΗ Bergmann Kord συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα και θεωρείται ένα από τα κορυφαία και πλέον εξειδικευμένα επιστημονικά κέντρα θεραπείας και αποκατάστασης μαλλιών παγκοσμίως.

Παράλληλα με τις λοιπές ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι εξειδικευμένοι ιατροί, η Bergmann Kord έχει μεταφέρει αποκλειστικά στην Ελλάδα μία νέα τεχνολογία που αφορά στην αντιμετώπιση της προσωρινής απώλειας μαλλιών σε καρκινοπαθείς που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία. Πρόκειται για μια πραγματικότητα που επιβαρύνει επιπρόσθετα την ψυχολογική κατάσταση του πάσχοντα, καθώς διαμορφώνει αρνητικά την εμφάνιση. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης είναι λογικό οι ασθενείς να μην επιθυμούν να γίνεται αντιληπτή η τριχόπτωση.

Η τεχνολογία αυτή είναι πλήρως διαφοροποιημένη από την αντίστοιχη που εφαρμόζεται στις κλασικές περούκες παθήσεων. Το νέο αυτό ιατρικό προϊόν της Bergmann Kord ονομάζεται HOS-2 (www.hos2.gr) και είναι το μοναδικό σύστημα που έχει εγκριθεί από τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων). Βασίζεται σε εξατομικευμένο hair system, κατασκευασμένο ανάλογα με τη περίσταση και εφαρμόζεται μόνιμα στο κεφάλι χωρίς να προκαλεί παρενέργειες ή αλλοίωση της φυσικής εικόνας.

pantnet893_114176255306084_104239_3354736_nHope for Hair

Η Bergmann Kord έχει δημιουργήσει από το 2011 το πρόγραμμα Hope for Hair που αφορά μία διαδικασία στήριξης σε οικογένειες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καλύψουν το κόστος αγοράς. Είναι σημαντικό να βοηθάμε σε αυτές τις περιπτώσεις και ιδιαίτερα όταν αφορά μικρά παιδιά που ασθενούν, προκειμένου να αισθανθούν όμορφα με τρόπο απλό και εύκολο. Εδώ, λοιπόν, είναι που το σύστημα HOS-2 προσφέρεται ως δωρεά σε αυτά τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και χάνουν κάτι τόσο πολύτιμο και σημαντικό, όπως είναι τα μαλλιά τους.

Με βάση το πρόγραμμα, εθελοντές που ενημερώθηκαν σχετικά, στέλνουν τα μαλλιά τους για να κατασκευαστούν συστήματα HOS-2 και να μπορέσουν να δοθούν στους κατάλληλους λήπτες που είναι μικρά παιδιά. Έτσι, με μια πολύ απλή κίνηση μπορούμε να χαρίσουμε αισιοδοξία και δύναμη για ζωή. Τέτοιες πρωτοβουλίες πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες του κόσμου (Γερμανία, ΗΠΑ κ.α.) όπου κλινικές υποστηρίζουν με αυτόν τον τρόπο συλλόγους για μικρά παιδιά που έχουν ανάγκη και υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες.

Οι εθελοντές δότες χρειάζεται να πιάσουν σφιχτά τα μαλλιά τους, να τα δέσουν με ένα λαστιχάκι, να τα κόψουν τουλάχιστον σε μήκος 20 εκατοστών και να τα στείλουν στην Bergmann Kord (Λεωφόρος Κηφισίας 348, 15233 Χαλάνδρι, Αθήνα) μέσα σε έναν φάκελο. Μόλις παραληφθούν, γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία τους για εφαρμογή και αναμένεται πλέον ο κατάλληλος αποδέκτης για την προσαρμογή.

Κριτήρια Δωρεάς:

• Τα μαλλιά να έχουν μήκος 20 εκατοστά τουλάχιστον (δεν υπάρχει μέγιστο).
• Τα μαλλιά να μην είναι βαμμένα και να μην έχουν υποστεί άλλες χημικές επεξεργασίες, όπως περμανάντ ή ισιωτική. Φυτικές ή ημι-μόνιμες βαφές είναι αποδεκτές, αλλά το μη επεξεργασμένο μαλλί προτιμάται.

Ευχαριστίες & Ελπίδα...

Δεδομένης της απρόσμενης και συνεχώς αυξανόμενης ανταπόκρισης των εθελοντών, η Bergmann Kord αναπροσάρμοσε τις διαδικασίες και απέκτησε ακόμα σημαντικότερη δυναμική. Σκοπός της είναι να συμπράξει σε ακόμα περισσότερα παρόμοια περιστατικά πάντα με τη συμβολή των εθελοντών δοτών, οι οποίοι με αυτόν τον απλό τρόπο προσφέρουν σημαντικό έργο και καλύπτουν το κενό των παιδιών τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και ψυχολογίας. Με τη συμβολή όλων των εθελοντών προωθείται ένα μήνυμα γεμάτο ζωή & αγάπη για τα μικρά παιδιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.