Αρχική Infokids Υγεία «Hope for Hair»: Μια δράση που προσφέρει σε παιδιά-ασθενείς, ενώ μυεί άλλα παιδιά στον εθελοντισμό

«Hope for Hair»: Μια δράση που προσφέρει σε παιδιά-ασθενείς, ενώ μυεί άλλα παιδιά στον εθελοντισμό

Ένα 10χρονο κορίτσι, δωρίζει την κοτσίδα του και αμέσως τρέχει στη μαμά της για να λάβει το μητρικό φιλί. Ένα κοριτσάκι 7 περίπου ετών, παρακολουθώντας τις φίλες της να κόβουν τα μαλλιά τους, τραβάει επίμονα τα δικά του και ρωτά τη μητέρα του αν είναι αρκετά μακριά για να τα κόψει. Mια μητέρα, υπερήφανη για τη δωρεά της κόρης της, καταγράφει τη διαδικασία με ένα tablet, το οποίο μεταφέρει ζωντανά την εικόνα στον πατέρα της μικρής, που παρακολουθεί την εκδήλωση από το γραφείο του.

DSC_0048
Δύο μητέρες αλληλοσυγχαίρονται ασπαζόμενες η μία την άλλη, οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούν αυθόρμητα κάθε νέα προσφορά, έντονα συναισθήματα πλημμυρίζουν την αίθουσα και η εκδήλωση «Hope for Hair», δράση φιλανθρωπικού και ταυτόχρονα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, εξελίσσεται σε μια κίνηση που προετοιμάζει και μυεί τα παιδιά σε θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, ευαισθησίας και ευθύνης, με τον καλύτερο τρόπο.

hope 2

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν πρόσφατα, το  Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στον ισόγειο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου ετήσιου Χριστουγεννιάτικου Bazaar του σχολείου. Πρόκειται για την πρωτοβουλία «Hope for Hair», δημιουργός της οποίας είναι η Bergmann Kord, η πρώτη κλινική μαλλιών στην Ελλάδα, που συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της σε θέματα κοινωνικής ευθύνης.

Η συγκεκριμένη κίνηση ενθαρρύνει εθελοντές να κόψουν τα μαλλιά τους, ώστε να κατασκευαστούν περούκες, που θα δωρισθούν σε παιδιά απόρων οικογενειών, τα οποία πάσχουν από καρκίνο και χάνουν τα μαλλιά τους λόγω χημειοθεραπείας. 

DSC_0177

Η συμμετοχή στη δράση  ήταν εντυπωσιακά μεγάλη με πάνω από 50 άτομα (στην πλειοψηφία τους μαθήτριες με τις δασκάλες τους) να προσφέρουν εθελοντικά τα μαλλιά τους. Μια απλή κίνηση ανθρωπιάς, εμπλουτισμένη με τις αξίες της ανιδιοτελούς κοινωνικής συμμετοχής και χορήγησης.

DSC_0025

Η Bergmann Kord σκοπεύει να συνεχίσει δυναμικά την εξάπλωση της πρωτοβουλίας «Hope for Hair». Στόχος της κλινικής είναι πρωτίστως να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει, καθώς και να αυξήσει τη συμμετοχή του κόσμου σε αντίστοιχες κινήσεις κοινωνικής συνεισφοράς. Παράλληλα, η δράση, καθώς απευθύνεται σε παιδιά, φιλοδοξεί να συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς εθελοντών. «Σήμερα δωρίζουμε τα μαλλιά μας, αύριο προσφέρουμε αίμα για να σώσουμε μια ζωή, μεθαύριο γινομάστε συνειδητά δωρητές οργάνων…»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.