Αρχική Σχολή Γονέων «Η 11χρονη κόρη μου με απειλεί πως αν κάνω άλλο παιδί θα πάει στον πατέρα της»

«Η 11χρονη κόρη μου με απειλεί πως αν κάνω άλλο παιδί θα πάει στον πατέρα της»

«Η κόρη μου είναι 11 ετών και με απειλεί πως αν κάνω άλλο παιδί με το δεύτερο σύζυγό μου θα πάει να ζήσει με τον πατέρα της»

Απαντά η Αλεξάνδρα Καππάτου, Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος - Συγγραφέας

Πολλές φορές τα παιδιά βιώνουν ως απειλή το δεύτερο γάμο των γονιών τους, καθώς και την προοπτική απόκτησης νέου παιδιού. Η κόρη σας ανησυχεί μήπως την παραμελήσετε και δεν έχει θέση στη νέα σας οικογένεια με το μωρό και το δεύτερο σύζυγό σας. Αναλογιστείτε πώς είναι η σχέση σας μαζί της, έχει χάσει μέρος της προσοχής σας μετά το δεύτερο γάμο σας. Πολλές φορές οι γονείς αισθάνονται ενοχές για το δεύτερο γάμο τους και γίνονται χωρίς να το καταλαβαίνουν ενδοτικοί ή υποχωρητικοί προς τα παιδιά, ούτε είναι σταθεροί στην οριοθέτηση. Συζητήστε μαζί της για τη σχέση σας, πώς αισθάνεται με το νέο σας σύζυγο, δίνοντάς της την ευκαιρία να εκφράσει τα συναισθήματά της. Αφήστε το χρόνο να κυλήσει ώστε το παιδί να νιώσει ασφάλεια μέσα στο σχήμα της οικογένειας και κατόπιν προχωράτε σε επόμενο παιδί. Μιλήστε και με τον πατέρα της, ώστε να σας υποστηρίξει σε περίπτωση που του αναφέρει κάτι. Αν οι δυσκολίες συνεχιστούν απευθυνθείτε σε ψυχολόγο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.