Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Η 14χρονη κόρη μου έχει αρχίσει να βρίζει άσχημα. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Η 14χρονη κόρη μου έχει αρχίσει να βρίζει άσχημα. Πώς να το αντιμετωπίσω;

angry-teen-girl-pulling-hairΗ κόρη μου είναι στην εφηβεία 14 ετών και έχει αρχίσει να βρίζει τις προάλλες είπε και σε μένα μια βρισιά... Γενικότερα τα παιδιά λένε πράγματα που ούτε καν θα διανοούμασταν εμείς να πούμε. Τι να κάνω και πώς να το χειριστώ αυτό; Γιατί έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα παιδιά;

Στο ερώτημά απαντά η ψυχολόγος Ζωή Στραβοπόδη

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κανείς για τους λόγους που τα σημερινά παιδιά έχουν αλλάξει καθώς και για τους λόγους που αντιμιλάνε στους γονείς τους με τρόπους που παραδοσιακά κρίνονταν απαράδεκτοι. Η υπερπροστασία που σε μεγάλο βαθμό υφίστανται σήμερα τα παιδιά τα κάνει να πιστεύουν ότι αυτά πρέπει να έχουν τα δικαιώματα και οι γονείς τις υποχρεώσεις. Αναζητώντας λοιπόν αυτά τους τα “δικαιώματα”, τα σημερινά παιδιά δεν είναι πλέον διατεθειμένα να υποκείψουν στην αυθαίρετη εξουσία των ενηλίκων. Παρά το ότι θα μπορούσα να σας προσφέρω μια πληθώρα τέτοιων αναλύσεων, δεν νομίζω ότι θα βοηθούσε εσάς προσωπικά να διαχειριστείτε τις δυσκολίες στη σχέση σας με την κόρη σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.