Αρχική Νέα Η 14χρονη Βαλεντίνα Μορέιρα από τη Χιλή αλλάζει γνώμη για την ευθανασία

Η 14χρονη Βαλεντίνα Μορέιρα από τη Χιλή αλλάζει γνώμη για την ευθανασία

o-TEEN-facebook

Η Βαλεντίνα Μορέιρα, από την Χιλή, είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη παγκοσμίως συγκινώντας εκατομμύρια ανθρώπων, μέσα από ένα βίντεο που είχε δημιουργήσει, για να παρακαλέσει την Χιλιανή πρόεδρο, Μισέλ Μπατσελέτ, να της επιτρέψει να δώσει τέλος στην ζωή της. Σήμερα, ωστόσο, έπειτα από τη μαζική υποστήριξη και συμπαράσταση που έχει δεχθεί, ο πατέρας της αναφέρει πως η κόρη του φαίνεται να αλλάζει άποψη.

Μια επίσκεψη από μια οικογένεια από την Αργεντινή τα παιδιά της οποίας πάσχουν επίσης από την αθεράπευτη νόσο κατάφερε να συγκινήσει τη 14χρονη. Ειδικότερα, η Βαλεντίνα συνάντησε έναν ασθενή ο οποίος πάσχει επίσης από κυστική ίνωση και έχει επιζήσει και μετά την ηλικία των 20.

Η κυστική ίνωση είναι μια ασθένεια που προσβάλλει διάφορα όργανα, αλλά κυρίως τους πνεύμονες, προκαλώντας συνεχόμενες μολύνσεις που βλάπτουν τους ιστούς. Από την ίδια ασθένεια πέθανε και ο μεγαλύτερος αδερφός της 14χρονης, όταν ήταν μόλις 6 ετών.

Η Βαλεντίνα είχε φτιάξει ένα βίντεο «επειδή κουράστηκε να ζει με την ασθένεια», όπως ανέφερε και ήθελε να «μπορέσει να κοιμηθεί για πάντα». Η πρόεδρος της Χιλής συγκινημένη με την ιστορία της την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, αναγκάστηκε να απορρίψει το αίτημα της, καθώς στην χώρα η ευθανασία απαγορεύεται δια νόμου.

Η ίδια η Βαλεντίνα, μιλώντας στην εφημερίδα της χώρας της El Mercurio, ομολόγησε πως «υπάρχουν άνθρωποι που με έχουν κάνει να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου».

*Το άρθρο αυτό έχει μεταφραστεί στη huffingtonpost.gr από την αγγλική έκδοση της HuffPost


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.