Αρχική Σχολή Γονέων Η 2,5 ετών κoρούλα μας κλαίει όταν δεν της κάνουμε το χατίρι...

Η 2,5 ετών κoρούλα μας κλαίει όταν δεν της κάνουμε το χατίρι...

Baby_Girl_Wallpaper__yvt2Η 2,5 χρονών κορούλα μου, μας κάνει τη ζωή κυριολεκτικά δύσκολη, ιδιαίτερα όταν βγαίνουμε έξω. Μόλις της πούμε ότι ήρθε η ώρα να φύγουμε από τις κούνιες ή από τη θάλασσα ή αν δεν της πάρουμε παγωτό, κλαίει σπαραχτικά και συνήθως υποκύπτουμε. Πώς μπορεί να γίνει πιο συνεργάσιμη;

Η ψυχολόγος - παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου απαντά:

Πολλά παιδιά αυτής της ηλικίας δυσκολεύονται να δεχτούν τα όρια που θέτουν οι γονείς και αντιδρούν έντονα, ειδικότερα όταν πρόκειται να απομακρυνθούν από δραστηριότητες, στις οποίες περνούν καλά. Είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε ένα κοινό μοντέλο διαπαιδαγώγησης του παιδιού που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα όρια. Ανάλογα με την περίπτωση θα της εξηγείτε. Σταδιακά, θα κατανοήσει ότι σε κάποιους κανόνες που θέτετε δεν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης από την πλευρά σας. Η απόσπαση του ενδιαφέροντος σε άλλη δραστηριότητα συχνά βοηθά. Αν όμως επιμένει σε κάτι και αντιδρά, εσείς με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και σοβαρότητα εξηγείστε της αυτό που πρέπει να γίνει. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε με το ανάλογο ύφος τον κανόνα και χωρίς πολλές διαχύσεις απομακρυνθείτε, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Προσέχετε τη συμπεριφορά σας γιατί τα παιδιά έχουν στραμμένα τα μάτια πάνω σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.