Αρχική Σχολή Γονέων "Η 3 ετών κορούλα μου θέλει να βλέπει το ίδιο dvd κάθε μέρα..."

"Η 3 ετών κορούλα μου θέλει να βλέπει το ίδιο dvd κάθε μέρα..."

Little-Girl-Watching-TVΗ 3 ετών κορούλα μου θέλει να βλέπει κάθε μέρα το ίδιο dvd και να της διαβάζουμε κάθε βράδυ το ίδιο παραμύθι. Είναι φυσιολογικό να κολλάει έτσι; Πώς μπορώ να την κάνω να είναι πιο δεκτική στις αλλαγές;

Απαντά η Αλεξάνδρα Καππάτου, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος – Συγγραφέας

Αυτή είναι μια συνηθισμένη συμπεριφορά πολλών τρίχρονων παιδιών που σταδιακά εγκαταλείπεται. Συμβαίνει είτε επειδή τα παιδιά έχουν ανακαλύψει ότι με τις συγκεκριμένες δραστηριότητες χαλαρώνουν ή αντιμετωπίζουν φόβους και ανασφάλειες. Με την επανάληψη κατανοούν καλύτερα ερεθίσματα που τα εντυπωσιάζουν. Μη δυσανασχετείτε με το παιδί. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε σταδιακά κι άλλες δραστηριότητες στο καθημερινό της πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο να εξαφανίσετε ή να απαγορεύσετε τις ήδη υπάρχουσες. Σε περίπτωση που αντιδρά έντονα, ασχοληθείτε μόνη σας με την καινούργια δραστηριότητα και δώστε της χρόνο. Τις περισσότερες φορές τα παιδιά θα μιμηθούν τους γονείς όταν παρατηρήσουν ότι πρόκειται για κάτι πραγματικά ευχάριστο. Επιβραβεύστε την κάθε φορά που είναι δεκτική στις αλλαγές. Δημιουργείστε τις προϋποθέσεις ώστε να έχει περισσότερες επαφές με συνομηλίκους. Αν η συμπεριφορά αυτή επεκτείνεται, απευθυνθείτε σε ειδικό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.