Η 8χρονη Εφραιμίνα μοναδική μαθήτρια σε δημοτικό σχολείο της Νάξου

Τον γύρο του κόσμου κάνει από χθες η φωτογραφία της 8χρονης Εφραιμίνας που κάνει μόνη της αγιασμό, στο Δημοτικό Σχολείο Απόλλωνα Νάξου, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα.

Η μαθήτρια θα είναι φέτος μόνη της σε ολόκληρο το σχολείο, αφού δεν υπάρχουν στην περιοχή άλλοι μαθητές για να το στελεχώσουν. Συγκεκριμένα, το 2015 οι μαθητές του σχολείου έμειναν 4, ενώ πέρσι έγιναν 2 και φέτος έμεινε μόνη της η Εφραιμίνα.

Την παραπάνω φωτογραφία δημοσίευσε στα social media η κ. Ελίζα Χωριανοπούλου, γράφοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα: «Μπορεί να είμαστε το μόνο παιδάκι στο σχολείο, μπορεί να είμαστε στην άκρη της Νάξου αλλά το σχολείο μας λειτουργεί κανονικά κ θα συνεχίσει!! Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!!».

Και αυτή είναι τελικά η ουσία είναι: Το σχολείο παραμένει και φέτος ανοιχτό και ελπίδα ολων είναι ο Δήμος και η Πολιτεία να δώσουν κίνητρα ώστε να παραμείνουν στο χωριό γονείς και σιγά σιγά να επιστρέψουν τα παιδιά και η ζωή στον τόπο. Αυτά, τουλάχιστον, αναφέρει το naxospress.gr, το οποίο δίνει συγχαρητήρια στην οικογένεια της Εφραιμίνας που επέλεξε να μείνει στον Απόλλωνα σ’ αυτή τη δύσκολη χρονιά για τη μικρή.

Στην τελετή αγιασμού ο δάσκαλος που βλέπετε στη φωτογραφία ήταν από το χωριό  Δαμαριώνας, αφού ο αναπληρωτής δεν έχει μεταβεί ακόμη στο χωριό του Απόλλωνα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι στην ακριτική Γαύδο οι μαθητές του Δημοτικού είναι δύο.

Φωτογραφία: naxospress.gr