- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η 9χρονη Γκάια πάσχει από το Σύνδρομο Διαρρέοντος Εντέρου και μας χρειάζεται κοντά της

Η 9χρονη Γκάια πάσχει από το Σύνδρομο Διαρρέοντος Εντέρου και μας χρειάζεται κοντά της

Η Γκάια είναι ένα 9χρονο κοριτσάκι που πάσχει από το Σύνδρομο Διαρρέοντος Εντέρου [2], ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει σοβαρή αναπτυξιακή καθυστέρηση.

Όταν η 9χρονη Γκάια [3] ήταν μωρό, παρουσίαζε συχνά επεισόδια γαστρεντερίτιδας κι έπειτα από εξειδικευμένες εξετάσεις, διεγνώσθη με το Σύνδρομο Διαρρέοντος Εντέρου.

Όπως αναφέρει η σελίδα Πράξη Αγάπης [4], οι γιατροί συνέστησαν μια ειδική δίαιτα, χάρη στην οποία τα συμπτώματα της υποχώρησαν σημαντικά. Όσο όμως περνούσε ο καιρός, οι γονείς της άρχισαν να εντοπίζουν επιπλέον ανησυχητικά σημάδια, αφού η μικρή απέφευγε τη βλεμματική επαφή, δεν ανταποκρινόταν στο όνομά της, ενώ έβγαζε άναρθρους ήχους, χωρίς να μπορεί να μιλήσει.

Τότε οι γονείς της συμβουλεύτηκαν τον παιδίατρό τους, ο οποίος τους παρέπεμψε σ’ έναν αναπτυξιολόγο, και στην ηλικία των τριών ετών, η Γκάια διαγνώστηκε με σοβαρή αναπτυξιακή καθυστέρηση.

Έπειτα απ’ αυτή τη διάγνωση, η Γκάια άρχισε να παρακολουθεί προγράμματα λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, καθώς και προγράμματα θεραπείας αισθητηριακής ολοκλήρωσης. Παρόλο που η κατάστασή της, άρχισε σταδιακά να βελτιώνεται, η Γκάια έχει πολύ δρόμο μπροστά της, αφού δεν έχει ακόμη καταφέρει να μιλήσει ή να κατακτήσει τις κοινωνικές κι επικοινωνιακές δεξιότητες.

Έπειτα από έρευνα των γονέων και έχοντας εξαντλήσει όλες τις προτεινόμενες θεραπείες, οι ίδιοι επικοινώνησαν με εξειδικευμένο κέντρο νευροαναπτυξιακής ανάπτυξης στο εξωτερικό, όπου υπάρχει μια σειρά από σύγχρονες θεραπείες που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της υγείας της μικρής και της ανάπτυξής της σε όλα τα επίπεδα στα οποία υστερεί. Οι γονείς της δε διέθεταν το απαιτούμενο ποσό γι’ αυτή τη θεραπεία, ωστόσο δεν μπορούσαν να στερήσουν απ’ το κοριτσάκι τους αυτή την ευκαιρία.

Έτσι λοιπόν, αναγκάστηκαν να δανειστούν χρήματα, ώστε να καταφέρουν να πάνε στην κλινική στη Σερβία, όπου και πραγματοποιείται αυτή η θεραπεία. Έχουν περάσει μερικοί μήνες απ’ την πρώτη συνεδρία, και μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα φαίνεται πως τους έχουν δικαιώσει, αφού η κατάστασης της μικρής έχει παρουσιάσει αρκετή βελτίωση.

Η Γκάια θα πρέπει να επιστρέψει σύντομα στη Σερβία, ώστε να συνεχίσει τις θεραπείες της, ωστόσο η οικογένειά της αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο υπέρογκο κόστος των συνεδριών, αφού προσπαθεί ακόμη ν’ αποπληρώσει τα χρέη που έχουν προκύψει απ’ την προηγούμενη συνεδρία.

Το κοριτσάκι χρειάζεται στη στήριξή μας, ώστε να καταφέρει να μιλήσει και να παίξει, όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να προσφέρουμε σ’ αυτό το χαμογελαστό κοριτσάκι, μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή!

Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε:

– με τραπεζική κατάθεση ή online με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μπαίνοντας στην πλατφόρμα: https://act-of-kindness.org/el/donation/support-gaia/ [5]

– με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό σημειώνοντας στην αιτιολογία «Για τη μικρή Γκάια».

Έπειτα, συμπληρώστε το παρακάτω δελτίο δωρεάς για να σας αποστείλουμε την απόδειξη: https://act-of-kindness.org/el/donation-form/ [6]

Τράπεζα Πειραιώς

Αριθμός Λογαριασμού: 5222091702771
IBAN: GR4101722220005222091702771
SWIFT-BIC: PIRBGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ-ACT OF KINDNESS

Εθνική Τράπεζα

Αριθμός Λογαριασμού: 21000630539
IBAN: GR4401102100000021000630539
SWIFT-BIC: ETHNGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ- ACT OF KINDNESS

Alpha Bank

Αριθμός Λογαριασμού: 701002002030506
IBAN: GR0401407010701002002030506
SWIFT-BIC: CRBAGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ- ACT OF KINDNESS

Για αντιγραφή- επικόλληση: https://act-of-kindness.org/el/bank-account [7]
– με τον μοναδικό κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής της εκστρατείας μέσω του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ RF55917199901190119011901.

Στείλτε SMS στο 19825 με την φράση «Για τη μικρή Γκάια». (Χρέωση 2,71€ /SMS)

*Η παραπάνω χρέωση συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας. O αριθμός είναι διαθέσιμος για όλους τους παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

“O Σιμιγδαλένιος”: Μια παράσταση για την δύναμη της αγάπης κάθε Κυριακή στο Θεατρικό Χώρο Περίπατο (από 20/11) [8]

Τα σχολεία του Πειραιά αναβαθμίζονται, αποκτούν χρώματα και η ζωή των μαθητών γίνεται ακόμα πιο χαρούμενη [9]

Εγκυμοσύνη και λοχεία: Συμβουλές φροντίδας για το δέρμα μίας νέας & μέλλουσας μαμάς [10]