Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Η Αγία Παρασκευή απέκτησε ακόμα μια πιστοποιημένη παιδική χαρά!

Η Αγία Παρασκευή απέκτησε ακόμα μια πιστοποιημένη παιδική χαρά!

Πιστοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου η παιδική χαρά επί των οδών Ασημακοπούλου και Θεμιστοκλέους στον Αϊ-Γιάννη του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Οι  πιστοποιημένες παιδικές χαρές είναι πλέον οι εξής: κεντρικής πλατείας, πλατείας του Αϊ-Γιάννη, πλατείας Μελίνας Μερκούρη, πλατείας Δημοκρατίας, οδών  Απόλλωνος και Ψαρών, πλατείας Τσακού, οδών Σολωμού και Λυκείου, Δασκαλικών επί των οδών Σολωμού και Δημητρακοπούλου, πλατείας  Αρκαδίου, Εθν. Μακαρίου και Αγ. Αναργύρων και Ασημακοπούλου και Θεμιστοκλέους στον Αϊ-Γιάννη.

paidiki_hara_agpar_21032016-2

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι παιδικές χαρές οφείλουν να λάβουν ειδική πιστοποίηση, η οποία χορηγείται από το Υπουργείο Εσωτερικών κατόπιν τριπλού ελέγχου: της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, ενός εκ των διαπιστευμένων φορέων από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης καθώς και της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της αποκεντρωμένης διοίκησης. Όσες παιδικές χαρές δε διαθέτουν την αντίστοιχη πιστοποίηση πρέπει να σφραγιστούν ή να ξηλωθούν.Υπενθυμίζεται, ότι οι δήμοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για ατυχήματα που μπορεί να συμβούν στις παιδικές χαρές της περιοχής τους, ακόμα και αν αυτές έχουν σφραγιστεί ως ακατάλληλες.  Ο κάθε δήμος είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει την ακίνδυνη χρήση των παιδικών χαρών, αφού προηγουμένως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους και σε περίπτωση που ορισμένα παιχνίδια δεν είναι ασφαλή οφείλει να τα αποξηλώσει. Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο δήμος εξακολουθεί να έχει την ευθύνη ακόμα και αν έχει τοποθετήσει πινακίδα, η οποία αναφέρει ότι η παιδική χαρά δεν είναι πιστοποιημένη.

paidiki_hara_agpar_21032016-3


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.