Αρχική InfoDad Η Αιμοδοσία του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού επιλέγει Roche Diagnostics

Η Αιμοδοσία του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού επιλέγει Roche Diagnostics

Roche

Η Roche είναι η μόνη εταιρεία που παρέχει τεστ για τους δύο πιο σημαντικούς ελέγχους στις αιμοδοσίες, το μοριακό και τον ορολογικό, σε ένα μόνο δείγμα.

Η Αιμοδοσία του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού  (DRK), η δεύτερη μεγαλύτερη της Γερμανίας, η οποία ελέγχει εκατομμύρια ασκούς ετησίως, αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Roche.
Βάσει συμβολαίου, από την 1η Ιανουαρίου 2014 , σημαντικό μέρος των ασκών του κέντρου  αιμοδοσίας DRK West θα ελέγχονται σε αναλυτές cobas ® 8000 της Roche, πριν να χορηγηθούν  σε μεταγγιζόμενους ασθενείς.

To DRK West καλύπτει τρία ομόσπονδα κρατίδια, ελέγχοντας περίπου ένα εκατομμύριο ασκούς ετησίως.
Η Roche είναι η μόνη εταιρεία που παρέχει τεστ για τους δύο πιο σημαντικούς ελέγχους στις αιμοδοσίες, το μοριακό και τον ορολογικό, σε ένα μόνο δείγμα.
Σημαντικοί παράγοντες  επίτευξης της συμφωνίας, εκτός από το ευρύ χαρτοφυλάκιο εξετάσεων, ήταν κυρίως η ασφάλεια του αίματος , αλλά και το εξειδικευμένο προσωπικό και η άρτια οργάνωση της Roche Diagnostics.

Έγκαιρη και ασφαλής απελευθέρωση των προϊόντων αίματος για μετάγγιση

Τα εργαστήρια  των αιμοδοσιών έχουν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας σε σχέση με τα συνήθη διαγνωστικά εργαστήρια . Όλοι οι ασκοί αίματος πρέπει να ελεγχθούν με αυστηρές  νομικές απαιτήσεις για  δυνητικά μολυσματικές ασθένειες, όπως η ηπατίτιδα Β και C ή HIV, εκτός από τον προσδιορισμό της ομάδας αίματος. Οι γιατροί επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μόνο ασκούς όπου τα αποτελέσματα των ελέγχων βεβαιώνουν ότι  δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για την υγεία.  Εκτός από την ασφάλεια του αίματος , η αποτελεσματικότητα είναι επίσης σημαντική  ώστε να  ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη για επανελέγχους. Οι ασκοί μπορούν να φυλαχτούν για  τρεις έως πέντε ημέρες κατά μέσο όρο,  γεγονός που καθιστά επιτακτική την αποτελεσματική και έγκαιρη διαχείριση του αίματος.

Η σύγχρονη ιατρική εξαρτάται από τις αιμοδοσίες

Η αιμοδοσία  είναι  απαραίτητη στη σύγχρονη ιατρική . Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις , περίπου το 80 τοις εκατό του συνόλου των γερμανών πολιτών θα χρειαστούν τουλάχιστον μία μετάγγιση αίματος στη διάρκεια της ζωής τους, ενώ οι δημογραφικές εξελίξεις  είναι υπεύθυνες για την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για μεταγγίσεις αίματος στη Γερμανία.
Περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των ασκών αίματος χρησιμοποιούνται για ασθενείς με καρκίνο, ακολουθούν οι καρδιοπαθείς και οι ασθενείς με νόσους στομάχου κι εντέρου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.