Αρχική Φάκελος Σχολείο Η ευέλικτη αίθουσα του 2ου Δημ. Σχ. Λιβαδειάς είναι ό,τι καλύτερο είδαμε σήμερα

Η ευέλικτη αίθουσα του 2ου Δημ. Σχ. Λιβαδειάς είναι ό,τι καλύτερο είδαμε σήμερα

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς το Σάββατο 11 Μαΐου εγκαινίασε την ολοκαίνουργια και άκρως πρωτοποριακή ευέλικτη αίθουσα  που απέκτησε χάρη στη χρηματοδότηση ύψους 10.000 από το Ίδρυμα Κόκκαλη.

Τι είναι η ευέλικτη αίθουσα

Η ευέλικτη αίθουσα είναι ένας χώρος μάθησης όπου οι δάσκαλοι μπορούν να δοκιμάζουν και να εφαρμόζουν καινοτόμες και ελκυστικές διδακτικές προσεγγίσεις και οι μαθητές να κατακτούν τις γνώσεις με ποικίλους τρόπους (μέσα από τη διερεύνηση, ομαδοσυνεργατικά, με διαφοροποιημένο ρυθμό και τρόπο κ.α).

Η ευέλικτη αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς δημιουργήθηκε για την εφαρμογή όλων των σύγχρονων μαθησιακών τάσεων που η παγκόσμια εκπαιδευτική έρευνα έχει αναδείξει ως ουσιαστικές και απαραίτητες στο κατώφλι του 21ου αιώνα.

Το νέο αυτό σχολικό “οικοσύστημα” μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε μαθήματος και να αναδιαταχθεί υποστηρίζοντας ένα εύρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και διευκολύνοντας τη συνεργασία μεταξύ των παιδιών σε ομάδες.

Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εντός της ευέλικτης αίθουσας συνεισφέρουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στη διαμόρφωση καλού σχολικού κλίματος, στην ανάπτυξη δεσμών ανάμεσα στα παιδιά  και στη δημιουργική εκτόνωση των εντάσεων. Παράλληλα, συμβάλλουν στην προώθηση της έκφρασης και της πρωτοβουλίας των μαθητών και την προαγωγή του ρόλου του σχολείου ως χώρου κοινωνικοποίησης.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες της ευέλικτης αίθουσας


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.