Η Αλλατίνη δημιουργεί και ο Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει τη συνταγή για κέικ σοκολάτας

Ένα θαύμα… ή αλλιώς το νέο αλεύρι Κέικ Φλάουρ! Το νέο Κέικ Φλάουρ από την Αλλατίνη φουσκώνει μόνο του και χωρίς μίξερ και εγγυάται πάντα τέλειο ομοιόμορφο φούσκωμα!
Πρόκειται για μία νέα πρόταση που απογειώνει κάθε κέικ και εγγυάται σίγουρη επιτυχία.

Ο καταξιωμένος chef ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος δημιούργησε αριστουργηματικά κέικ και όχι μόνο… που «στάθηκαν στο ύψος» των απαιτήσεών του. Γι’ αυτό και πλέον το νέο Κέικ Φλάουρ είναι η επιλογή του! Φανταστείτε λοιπόν τι μπορεί να καταφέρει στην κουζίνα του σπιτιού. Ευκολία… δημιουργία…. σίγουρη επιτυχία!

Η Αλλατίνη το εμπνεύστηκε. Ο ειδικός το εμπιστεύτηκε. Οι καταναλωτές απλά θα το λατρέψουν!

Cake Flour_Photo 1

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
130 γρ. αλεύρι Αλλατίνη Κέικ Φλάουρ
120 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
50 γρ. βούτυρο μαλακό
120 γρ. ζάχαρη καστανή
3 αυγά
70 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
2 γρ. ανθό αλατιού
40 γρ. κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων και μέσα σε αυτή
ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και
προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και
το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία μαρίζ και ενώνουμε τα δύο μείγματα
21ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι Αττικής ● Τ. 210 6039703, F. 210 6039083 ● E. info@elbisco.gr
προσθέτοντας και το νερό με το ρούμι. Αδειάζουμε μέσα σε μία βουτυρωμένη και
αλευρωμένη φόρμα του κέικ. Με μία παλέτα που έχουμε βουτήξει σε λάδι ή λιωμένο
βούτυρο χαράζουμε την επιφάνεια του κέικ, ώστε να φουσκώσει ομοιόμορφα και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά και στους 170οC για 10
λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

YΛIKA ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις
πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ομογενοποιούμε πολύ καλά και περιχύνουμε το κέικ.

 
Αλλατίνη! Η χαρά της δημιουργίας!
Το νέο Αλλατίνη Κέικ Φλάουρ είναι ένα ακόμη προϊόν φτιαγμένο με γνώση και αγάπη από την ELBISCO, την εταιρία που δεν παύει να καινοτομεί, να δημιουργεί και να «ξαφνιάζει» την αγορά με νέες προτάσεις.