Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Η Άνδρος "μετακομίζει" στο Golden Hall (17/5-1/6)

Η Άνδρος "μετακομίζει" στο Golden Hall (17/5-1/6)

1475__MG_3680Aπό τις 17 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου, το Golden Hall σε συνεργασία με το Δήμο Άνδρου θα φιλοξενήσει μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την προβολή της πανέμορφης Άνδρου. Θα διοργανωθούν εκθέσεις και παρουσιάσεις στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου με σκοπό την προβολή του νησιού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Το Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή θα παρουσιάσει την εκθεσιακή και εκδοτική του δραστηριότητα των τελευταίων 34 ετών, καθώς και την έκθεση γλυπτικής που διοργανώνει με έργα από τη Συλλογή του Ιδρύματος, με τίτλο "Διαδρομές στη Γλυπτική του 20ού αιώνα". Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Auguste Rodin, César, Giorgio de Chirico, Barbara Hepworth, Igor Mitoraj, Germaine Richier, Μιχάλης Τόμπρος, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Τάκης και Μαρίνα Καρέλλα.

Το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, με τίτλο "Αινίγματα του Ρεαλισμού" θα παρουσιάσει γλυπτά και ζωγραφική από τις εκθέσεις του καθιερωμένου εικαστικού θεσμού "Πλοες" με έργα νεότερων και σύγχρονων καλλιτεχνών όπως οι : Β. Γεωργιοπούλου, Α. Ισακίδου, Τ. Καραγιώργη, Δ. Κρέτσης, Αντ. Μιχαηλίδης, Β. Νομίδου, Θ. Παπαγιάννης, Μαν. Χάρος.
Παράλληλα θα παρουσιαστεί και η 19χρονη εκδοτική δραστηριότητα του Ιδρύματος.

Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης & Λαογραφίας το οποίο βρίσκεται στη Χώρα της Άνδρου και στεγάζεται σε παλαιό εργοστάσιο Πάγου (οίκημα που χρονολογείται από τον περασμένο αιώνα), αναπαλαιώθηκε από τους ιδρυτές του μουσείου Μάριο Βασιλόπουλο & Ειρήνη Μαντζαβελάκη για να στεγάσει τις ανδριώτικες συλλογές.

Η Καϊρειος βιβλιοθήκη θα παρουσιάσει το σημαντικό εκδοτικό και πολιτιστικό έργο που έχει δημιουργήσει στην Άνδρο στα χρόνια της λειτουργίας της.

Το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου θα παρουσιάσει μέρος των εκθεμάτων του όπως παραδοσιακές ανδριώτικες στολές, ομοιώματα πλοίων, ναυτικά έγγραφα, αντικείμενα πλοίων, φωτογραφίες κ.ά.

Eπίσης το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Life με το οποίο ενισχύεται και να προστατεύεται η βιοποικιλότητα της Άνδρου, θα βρίσκεται στο Golden Hall για να δώσει σε όλους εμάς ένα μάθημα φροντίδας του περιβάλλοντος.

Μέσα από την παρουσίαση του Ψηφιακού Μουσείου που ετοιμάζεται στο νησί ο επισκέπτης θα μπορεί να κάνει μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν του νησιού.

Το τουριστικό περίπτερο, στην είσοδο του Εμπορικού Κέντρου θα φιλοξενήσει τη φωτογραφική αποτύπωση του νησιού, τα μονοπάτια, τις παραλίες καθώς και τις γεύσεις της Άνδρου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες μέσα από το έντυπο και σε ηλεκτρονική μορφή υλικό που θα διανέμεται καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης, να πλοηγηθούν μέσω των site των επαγγελματιών (καταλυμάτων και εστίασης) σ΄όλο το νησί.

Είσοδος ελεύθερη

Golden Hall
Λεωφ.Κηφισίας 37Α, Μαρούσι


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.