Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Η "Αντιγόνη" από το Πανεπιστήμιο Leeds με ελεύθερη είσοδο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (13-14/9)

Η "Αντιγόνη" από το Πανεπιστήμιο Leeds με ελεύθερη είσοδο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (13-14/9)

main_AntigonΤο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υποδέχεται, στο πλαίσιο της πράξης «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: Επιρροές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις τη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου του Leeds και την παράσταση Αντιγόνη , σε διασκευή του Ashley Scott- Layton και σκηνοθεσία Γιώργου Ροδοσθένους.

Η παράσταση συστήνει μια νέα εκδοχή της Αντιγόνης του Σοφοκλή, όπως την έχει συλλάβει ο Ashley Scott-Layton. Στο πλαίσιό της αναδύονται θέματα ατομικής ταυτότητας, πολιτικής ελευθερίας, αλλά και ενός καταδικασμένου γάμου, με τη δράση να τοποθετείται μέσα σε ένα οίκο νυφικών. Το πρωτότυπο σοφόκλειο κείμενο διασκευάζεται μέσω της ενεργητικής, σύγχρονης σωματικής προσέγγισής του, καθώς η σωματική και ακουστική ερμηνεία της αφήγησης είναι βασικός στόχος της παράστασης.

Παίζουν 10 επαγγελματίες Βρετανοί ηθοποιοί που είναι όλοι απόφοιτοι της Σχολής Παραστατικών Τεχνών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών (School of Performance and Cultural Industries) του Πανεπιστημίου του Ληντς (Leeds) και παίζουν σε μεγάλες σκηνές του Λονδίνου όπως οι: Tom Colley (The Judas Kiss, London West End) θα ερμηνεύσει τον Κρέοντα, η Lauren Garnham (The Sea Plays, London Old Vic) θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Αντιγόνης, ο Johnny Gould (Enjoy, London West End) θα είναι ο Αίμων και η Louisa Roberts (Steel Pier, London West End) θα εμφανιστεί ως Ευρυδίκη κ.α.

Επίσης, συμμετέχουν και 11 επιλεγμένοι Έλληνες ηθοποιοί, χορευτές και περφόρμερ -από τους 96 που παρακολουθούν το σεμινάριο και τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου στο ΙΜΚ.

Σημείωμα του Δραματουργού Ashley Scott-Layton

Δυο αδελφοί πεθαίνουν.
Το Κράτος ανακηρύσσει τον ένα ήρωα, τον άλλο τρομοκράτη.
Ένας αυθαίρετος διαχωρισμός που διχάζει την πόλη στα δύο.
Στο επίκεντρο, δύο εραστές που βλέπουν το γάμο τους να χάνεται, εξαιτίας της εθελοτυφλίας ενός γελοίου άρχοντα.
Τιμή, αγάπη και πίστη δηλητηριάζονται από την απληστία και την αγνωμοσύνη του διεφθαρμένου συστήματος.

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα σπουδαιότερα θεατρικά έργα που γράφτηκαν ποτέ. Η επιρροή του ηχεί μέσα στον χρόνο. Αυτή η εκδοχή είναι μια ηχώ: Η κραυγή της Αντιγόνης για δικαιοσύνη μέσα στους βρυχηθμούς των διαδηλώσεων του φλεγόμενου Λονδίνου.

Συντελεστές
Συγγραφέας: Ashley Scott-Layton
Σκηνοθέτης: Γιώργος Ροδοσθένους
Βοηθός Σκηνοθέτη: Tom Colley
Φωτισμοί: Matthew Baker

Διανομή
Αντιγόνη: Lauren Garnham
Ισμήνη: Lauren Jackson
Κρέων: Tom Colley
Αίμων: Johnny Gould
Ευρυδίκη: Louisa Roberts
Τειρεσίας: Jordan Fox
Φρουρός: Charlie Woollhead
Υπάλληλοι: Lizzie Carter, Moya McGinn, Amy Jackson

Ακόμη συμμετέχουν οι: Αποστόλου Αννίτα, Αυγουστίδου Στέλλα, Εγγλεζάκη Ευφημία, Ευκαρπίδου Ανθούλα, Κίσκιλα Άννα, Κολλινιάτη Μαρία-Άρτεμις, Μπούντα Σοφία-Ιόλη, Νιάχα Ιωάννα, Παπαδοπούλου Χριστίνα, Χαριτωνίδου Αφροδίτη, Χατζής Κοσμάς.

Η παράσταση ανεβαίνει στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Τοποθεσία: Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

Ημερομηνία: 12, 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: Τηλ.: 210 34 18 579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00
http://ancientdrama.mcf.gr/, www.mcf.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.