- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος στο θρίλερ της Πάτρας – Το πρόσωπο κλειδί στον θάνατο της Ίριδας

Η στασιμότητα των τελευταίων ημερών στην υπόθεση της Πάτρας δίνει τη θέση της στις νέες αποκαλύψεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας [2], που βρίσκονται στο μικροσκόπιο, με τους χειρότερους φόβους να φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται και τις εξελίξεις, τις επόμενες ημέρες, να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. [3]

Διπλή εγκληματική ενέργεια οι θάνατοι Μαλένας και Ίριδας

Οι νέες τοξικολογικές εξετάσεις των δύο πρώτων παιδιών που έχασε η οικογένεια το 2019 και το 2021 βγήκαν καθαρές και, σε συνδυασμό τόσο με την έλλειψη παθολογικού αιτίου, όσο και ορισμένων βασικών ευρημάτων, κάνουν τους γιατρούς να μιλούν πλέον με βεβαιότητα για θανάτους από ασφυξία. [4]

Η Μαλένα έφυγε από τη ζωή την Άνοιξη του 2019, με τους γιατρούς στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν να εμφανίζονται απόλυτα ικανοποιημένοι από τη κατάσταση της υγείας της και να σκέφτονται, μάλιστα, εκείνο το μοιραίο Σάββατο, να της δώσουν εξιτήριο. Το παιδί πέθανε στο μονόκλινο δωμάτιο, μπροστά στη μητέρα του, που ήδη κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας με χορήγηση κεταμίνης.

Στις νέες τοξικολογικές εξετάσεις για τη Μαλένα, που έγιναν στο ειδικό εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δεν προέκυψε η χορήγηση τοξικής ουσίας. Στο κορίτσι δεν χορηγήθηκε ούτε κεταμίνη, ούτε καμία άλλη ουσία που θα μπορούσε να είναι θανατηφόρα.

Οι επιστήμονες που ανέλυσαν τα δεδομένα στάθηκαν στα εξής ευρύματα: Στις δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα του παιδιού που, όπως έχουν καταλήξει πλέον, προκλήθηκαν με την έλλειψη οξυγόνου, στην εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, στο έντονο πνευμονικό οίδημα και έντονη πνευμονική συμφόρηση, μαζί με ήπιες παρεγχυματώδεις αλλοιώσεις νεφρού.

Στην παλιά ιατροδικαστική εξέταση, που υπέγραψε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Κάτι που ακόμα, όπως φαίνεται, προκαλεί αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις.

Πολλοί προβληματίστηκαν για το αν ήταν τελικά έγκλημα ο θάνατος των τριών παιδιών. Είναι εύλογος προβληματισμός, αφού βρέθηκαν ακόμα και επιστήμονες, που άθελά τους ή εσκεμμένα θόλωσαν την «εικόνα». Η περίοδος αυτή θα τελειώσει, όμως, με τις δύο ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες. [5]

Μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο, μαζί με τη Μαλένα εκείνη την ημέρα ήταν μόνο η μητέρα της. 

Τα νέα στοιχεία για τον θάνατο της Ίριδας

Καθαρές από το εργαστήριο του ΑΠΘ βγήκαν και οι νέες τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής Ίριδας, που πέθανε στην κούνια του σπιτιού της, την Άνοιξη του 2021, όταν κοντά της, εκείνη την τελευταία νύχτα στη σύντομη ζωή της, ήταν η μητέρα, η θεία και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.Τέσσερις μήνες μετά από την πρώτη συνέντευξη που είχαν δώσει οι γονείς, ο πρόεδρος των Ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, ξεκαθαρίζει στο MEGA ποια στοιχεία έκαναν τους επιστήμονες να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η Ίριδα δολοφονήθηκε.

Αν όλα αυτά καταγραφούν τις επόμενες ημέρες και μέσα στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά, θεωρείται βέβαιο πως θα κινηθούν μια σειρά από διαδικασίες, με πολλούς να μιλούν τις τελευταίες ώρες για νέες διώξεις.

Το πρόσωπο κλειδί στον θάνατο της Ίριδας

Στο επίκεντρο, εκτός από την 33χρονη μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, αναμένεται να βρεθεί και η αδερφή της, Δήμητρα, που έζησε από κοντά τα δραματικά γεγονότα – με τις αντιφάσεις στις καταθέσεις της να αξιολογούνται από τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, όπως έχουν πει τόσο η 33χρονη όσο και η αδερφή της, έλειπε από το σπίτι και ειδοποιήθηκε όταν το βρέφος ήταν ήδη νεκρό.

Διαβάστε επίσης:

Τι έδειξε η νεκροψία της 22χρονης Γεωργίας – “Ήταν ένα χρυσό κορίτσι, παιδί βιοπαλαιστών. Ο μπαμπάς της δίνει μάχη με τον καρκίνο” [6]

Η μαμά Αφροδίτη μαλώνει τον γιο Έρωτα: Γιατί η Ελληνίδα μάνα υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων [7]

Χαμός σε δημοτικό σχολείο: 11χρονος τραυμάτισε συμμαθητές του με πολυεργαλείο [8]

Πόρτο Ράφτη: Το πάρτι αποφοίτησης μαθητών Λυκείου κατέληξε σε μαχαίρωμα 20χρονου – Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή [9]