Αρχική Famous Parents Η Αντζελίνα Τζολί "πουλάει" κοσμήματα για να χτιστούν σχολεία

Η Αντζελίνα Τζολί "πουλάει" κοσμήματα για να χτιστούν σχολεία

UNHCR Special Envoy Angelina Jolie meets Syrian refugees in LebanonΗ Αμερικανίδα ηθοποιός Αvτζελίνα Τζολί, είναι γνωστή για τη φιλανθρωπική της δραστηριότητα ανά τον πλανήτη γεγονός που επιβεβαιώθηκε και εμπράκτως καθώς άνοιξε ένα ακόμη σχολείο θηλέων στο Αφγανιστάν και σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει περισσότερα, από τα έσοδα δημοπρασίας σειράς κοσμημάτων που έχει επιμεληθεί η ίδια.

Η Τζολί ως πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χρηματοδότησε το μοναδικό σχολείο θηλέων σε μια περιοχή έξω από την Καμπούλ, που έχει υψηλό ποσοστό προσφυγικού πληθυσμού, αναφέρει το E! News. Το σχολείο εκπαιδεύει περίπου 200 με 300 κορίτσια. Η Τζολί χρηματοδότησε επίσης ένα ακόμη σχολείο θηλέων στο ανατολικό Αφγανιστάν το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 2010.

20844Η Τζολί δεν είναι η μοναδική διασημότητα που χρηματοδοτεί τη λειτουργία σχολείων σε μακρινές περιοχές. Η Οπρα και η Μαντόνα έχουν χρηματοδοτήσει παρόμοιες πρωτοβουλίες στη Νότια Αφρική και το Μαλάουι τα τελευταία έξι χρόνια. Το έργο της Μαντόνα προκάλεσε διαμάχη για κακοδιαχείριση και για το κόστος κατασκευής , ενώ ένα μέλος του προσωπικού του σχολείου που χρηματοδότησε η Όπρα συνελήφθη με την κατηγορία της επίθεσης και της κακοποίησης των μαθητών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.