Αρχική InfoTeens Υγεία Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων στο δρόμο επηρεάζει την ισορροπία

Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων στο δρόμο επηρεάζει την ισορροπία

teen-girl-with-smartphoneΜπορεί να σας κρατάει σε επαφή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, όμως η αποστολή γραπτών μηνυμάτων από το κινητό σας τηλέφωνο καθώς περπατάτε, είναι πιθανό να σας κάνει να χάσετε την ισορροπία σας.

Σύμφωνα με νέα μελέτη οι άνθρωποι που πληκτρολογούν μηνύματα κειμένου ενώ περπατούν, αναπτύσσουν μία στάση σώματος που μοιάζει με ρομπότ και τους βάζει σε κίνδυνο ανατροπής.

Επιπλέον, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όσοι υιοθετούν παρόμοια συμπεριφορά διατρέχουν τον κίνδυνο να σταματήσουν την κυκλοφοριακή ροή των οχημάτων και να προκαλέσουν ατυχήματα χωρίς καν να το καταλάβουν.

Αυστραλοί ερευνητές παρατήρησαν τις κινήσεις του σώματος 26 νεαρών ανδρών και γυναικών, καθώς προσπαθούσαν να περπατήσουν σε μία ευθεία γραμμή. Οι συμμετέχοντες διήνυσαν την ίδια απόσταση τρεις φορές: την πρώτη χωρίς κινητό τηλέφωνο, την δεύτερη φορά καθώς διάβαζαν ένα μήνυμα και την τρίτη ενώ πληκτρολογούσαν οι ίδιοι ένα.

girlphoneΌπως είναι φυσικό, ο βηματισμός τους άλλαξε όταν χρησιμοποιούσαν το κινητό τηλέφωνο, με την αποστολή ενός μηνύματος να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από την απλή ανάγνωση.

Η πληκτρολόγηση ενός μηνύματος ανάγκασε τους συμμετέχοντες να επιβραδύνουν, να βγουν εκτός πορείας και να μετακινούν το κεφάλι τους από την μία πλευρά στην άλλη.

“Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για ανθρώπους που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα επειδή στέλνουν μηνύματα ενώ περπατάνε. Παρά το γεγονός αυτό, λίγες μελέτες έχουν εξετάσει τις επιπτώσεις των γραπτών μηνυμάτων στον τρόπο που περπατάμε. Η κατανόηση του πώς το περπάτημα αλλάζει όταν χρησιμοποιούμε τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να μας βοηθήσει να βρούμε τις στρατηγικές για τη μείωση των τραυματισμών και των ατυχημάτων”, αναφέρει η Siobhan Schabrun, ερευνήτρια από το Πανεπιστήμιο του Queensland.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.