Αρχική InfoBaby Τοκετός Η ασφαλέστερη χώρα για να γεννήσει μια γυναίκα είναι η Ελλάδα, αλλά και το θαύμα της αναπαραγωγής

Η ασφαλέστερη χώρα για να γεννήσει μια γυναίκα είναι η Ελλάδα, αλλά και το θαύμα της αναπαραγωγής

mother-and-newborn

Αυτό ακριβώς έγραψε πριν από ένα χρόνο η βρετανική εφημερίδα The Independent, βασιζόμενη στο γεγονός ότι στη χώρα μας καταγράφεται η μικρότερη αναλογία παιδικής θνησιμότητας στη γέννα, παγκοσμίως, με μόλις έναν θάνατο ανά 31,800 γεννήσεις.

Αλλά τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ, αφού η Ελλάδα θεωρείται ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς για να συλλάβει μια γυναίκα, ακολουθώντας κάποια τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Περισσότερες από 1.000 γυναίκες υπολογίζεται ότι ταξιδεύουν μέχρι τη χώρα μας- σε ετήσια βάση- προκειμένου να υποβληθούν σε κάποιο θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Σημαντικό επίσης κρίνεται και το νομοθετικό καθεστώς, που στην Ελλάδα είναι πιο φιλικό όσον αφορά στους ηλικιακούς περιορισμούς, αλλά και με σημαντικά χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με χώρες όπως η Αυστραλία ή οι ΗΠΑ.
Η περίπτωση της Κάντρια
Η Κάντρια Χεν, μια 38χρονη από τη Νέα Υόρκη, είναι μία από τις χιλιάδες γυναίκες που είδε το όνειρο της, πριν τέσσερα χρόνια, να γίνεται πραγματικότητα, ερχόμενη στην Ελλάδα. Τέσσερα κέντρα εξωσωματικής στις ΗΠΑ της είχαν αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να γίνει μητέρα, μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες σ΄αυτά. Η «πληροφορία» που είχε συλλέξει από το διαδίκτυο, ότι, δηλαδή, στην Ελλάδα γίνονται «θαύματα», την οδήγησε τελικά στην Αθήνα. Μια ανέλπιστα επιτυχημένη εμβρυομεταφορά και το αγοράκι που, τελικά, ήρθε στον κόσμο εννέα μήνες μετά, έγινε κύριο θέμα συζήτησης στα διαδικτυακά forum όπου μετείχε η ίδια. Επακόλουθα, αρκετές ακόμη Αμερικανίδες ετοίμασαν βαλίτσες για Ελλάδα.

Η ίδια, μάλιστα, η Κάντρια Χεν, βρέθηκε και πάλι πριν λίγες μέρες στην Αθήνα, μαζί με τον σύζυγό της και τον τετράχρονο γιο τους. Είχε φτάσει η ώρα για ακόμη μία επιτυχημένη εξωσωματική. «Ο γιός μας μας ζήτησε αδελφάκι. Ήρθαμε και πάλι στην Ελλάδα έχοντας απόλυτη πίστη ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι», λέει ο σύζυγός της. « Θα κάνουμε την εμβρυομεταφορά, θα κάνουμε αξέχαστες διακοπές στα ελληνικά νησιά και, είμαστε σίγουροι, ότι θα επιστρέψουμε και πάλι στη Νέα Υόρκη με την Κάντρια έγκυο».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.