Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Η άσκηση που έμεινε στην ιστορία της ενόργανης, αλλά απαγορεύτηκε (βίντεο)

Η άσκηση που έμεινε στην ιστορία της ενόργανης, αλλά απαγορεύτηκε (βίντεο)

Μέχρι τώρα γνώριζα την περίφημη Νάντια Κομανέτσι ως το απόλυτο "10" της ενόργανης γυμναστικής, την αθλήτρια που έχει μείνει στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει γίνει ίνδαλμα και πρότυπο χιλιάδων μικρών κοριτσιών που ασχολούνται με το άθλημα ανά τον κόσμο. Σήμερα, όμως, διαβάζοντας ένα από τα δεκάδες δημοσιεύματα αυτών των ημερών για σπουδαίες επιδόσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έπεσα πάνω σε μία ανάρτηση και εν συνεχεία ένα βίντεο που με μάγεψαν.

Χρειάστηκε να δω πολλές φορές την άσκηση στο βίντεο για να συνειδητοποίησω το θαυμαστό ανάποδο άλμα της 17χρονης Ρωσίδας αθλήτριας Ολγα Κορμπούτ, η οποία το παρουσίασε 4 χρόνια νωρίτερα από την εκπληκτική εμφάνιση της Νάντιας Κομανέτσι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972. Φίλαλθοι και sportcaster έμειναν αποσβολωμένοι βλέποντας τη Ρωσίδα αθλήτρια να εκτελεί μία κίνηση που μέχρι τώρα ποτέ καμία κοπέλα δεν είχε παρουσιάσει ξανά. Μια άσκηση με τρομακτικά αυξημένη επικινδυνότητα. Γεγονός που οδήγησε άμεσα στην απαγόρευσή της. Έκτοτε η κίνηση αυτή, την οποία και δεν ξαναείδε κανείς, ονομάστηκε "Korbut Flip».

Παρά το βαθμό επικινδυνότητάς της, όμως, αλλά και την άψογη εκτέλεσή της από την Κορμπούτ, οι κριτές εκείνο το απόγευμα την βαθμολόγησαν με 9.8 στερώντας της το χρυσό μετάλλιο εν μέσω αποδοκιμασιών από τον κόσμο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.