«Η Ασπασία και τα Ξωτικά της Βιβλιοθήκης»: Η νέα ραδιοφωνική σειρά για λιλιπούτειους ακροατές έρχεται στην Ελληνική Ραδιοφωνία (από 21/11)

«Η Ασπασία και τα Ξωτικά της Βιβλιοθήκης», κάνουν πρεμιέρα το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 08.00 το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την επομένη, Κυριακή 22 Νοεμβρίου, την ίδια ώρα, στο Δεύτερο Πρόγραμμα.Κάθε εβδομάδα, για μία ώρα, η Ελληνική Ραδιοφωνία μας ταξιδεύει σ΄ ένα μαγικό, παραμυθένιο κόσμο, με τα αριστουργήματα και τους πασίγνωστους ήρωες της ελληνικής και ξένης παιδικής λογοτεχνίας. Το κάθε επεισόδιο της σειράς θα μεταδίδεται Σάββατο, από το Πρώτο και Κυριακή, από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Λίγα λόγια για τη μικρή Ασπασία…

Ύστερα από ένα αποτυχημένο ξόρκι, ο Μάγος Πατ Κιούτ συρρικνώνει την οκτάχρονη Ασπασία και εξαφανίζεται. Σε μια προσπάθεια να σωθεί, καθώς κινδυνεύει να την πατήσουν οι δικοί της, καταφεύγει στα ράφια της Βιβλιοθήκης. Και κάπως έτσι, το παραμύθι της Ασπασίας ξεκινά…Οι περιπέτειες διαδέχονται η μια τη άλλη, ενώ η ηρωίδα γνωρίζεται με τους χαρακτήρες των βιβλίων και συναναστρέφεται μαζί τους. Η Μαίρη Πόππινς, ο Μικρός Νικόλας, ο Μάγκας, η Πίπη Φακιδομύτη, ο Όλιβερ Τουίστ και πολλοί άλλοι βοηθούν το κορίτσι να πετύχει τον σκοπό του: Να φθάσει το ψηλότερο σημείο της Βιβλιοθήκης για να εντοπίσει τον κακό μάγο και να ειδοποιήσει τους δικούς της…..

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς η Ασπασία συναντά τον Μικρό Νικόλα…

Σενάριο – Ραδιοφωνική Επιμέλεια: Κυριακή Σαμπατακάκη

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ολύνα Ξενοπούλου, Νικόλ Λιακοσταύρου, Λάζαρος Δημητριάδης, Άγγελος Σταθόπουλος, Μαρία Καραγιαννάκη, Αφροδίτη Κοσμά

Ηχοληψία: Γιάννης Ψυχογιός
Μοντάζ – Μίξη ήχου: Βασίλης Βασιλάκης
Παραγωγή: Ελληνική Ραδιοφωνία