Αρχική InfoTeens Υγεία Η αϋπνία των εφήβων προάγγελος εμφάνισης μυωπίας

Η αϋπνία των εφήβων προάγγελος εμφάνισης μυωπίας

glasses-teens-fashionΑν ανήκεις στην κατηγορία των εφήβων που ο ύπνος δεν είναι και το πιο δυνατό σου σημείο μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφθείς καθώς θέτεις τα μάτια σου "υποψήφια" για εμφάνιση μυωπίας. Όχι δεν πρόκειται για μια ακόμη σύσταση για να σε πείσουμε να κοιμάσαι στην ώρα σου αλλά για το εύρημα μιας μελέτης που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Σεούλ χρησιμοποίησαν στοιχεία από το Εθνικό Σύστημα Υγείας για τον εντοπισμό 1.749 εφήβων ηλικίας 13 έως 18 ετών, οι οποίοι στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε οφθαλμολογικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης, το μέγεθος της μυωπίας συσχετίζεται σημαντικά με τη διάρκεια του ύπνου των εφήβων. Όσο η διάρκεια του ύπνου μειωνόταν, οι κίνδυνοι της μυωπίας αυξάνονταν σημαντικά. «Η μυωπία είναι η πιο κοινό πρόβλημα των ματιών των εφήβων εδώ και χρόνια», λέει ο Δρ Harold P. Koller, καθηγητής Κλινικής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο Τόμας Τζέφερσον στη Φιλαδέλφεια, προσθέτοντας: «Σε παιδιά που είναι γενετικά προγραμματισμένα να αναπτύξουν μυωπία», εξηγεί, «ο βολβός του ματιού μεγαλώνει πάρα πολύ, συνήθως κατά τη διάρκεια της έντονης ανάπτυξης που παρατηρείται στην εφηβεία. Ως εκ τούτου, οι ακτίνες του φωτός, που συνθέτουν οπτικές εικόνες, συγκλίνουν ακριβώς μπροστά από τον αμφιβληστροειδή. Έτσι ένα μυωπικό άτομο μπορεί να δει καθαρά από κοντά, αλλά τα μακρινά αντικείμενα φαίνονται θολά. Η μυωπία συνήθως αυξάνεται σε όλη την εφηβεία και αρχίζει να σταθεροποιείται όταν ένα νεαρό άτομο φτάνει τα είκοσι χρόνια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.