Η Barbie αποχωρίζεται για πρώτη φορά τα τακούνια της μετά από 56 χρόνια!

barbie2Πέρασε πολλά χρόνια ισορροπώντας πάνω στα ψηλοτάκουνα πέδιλα της, αλλά ύστερα από πέντε περίπου δεκαετίες η αγαπημένη κούκλα των κοριτσιών είναι πλέον σε θέση να αποχωριστεί τις μοντέρνες γόβες της και να φορέσει εξίσου μοντέρνα flat σανδάλια!

Η Mattel, η εταιρεία παιχνιδιών πίσω από την κούκλα fashion-icon που έκανε το ντεμπούτο της τον Μάρτιο του 1959, ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας κούκλας που θα διαθέτει για πρώτη φορά ρυθμιζόμενους αστραγάλους, οι οποίοι θα της επιτρέπουν να φοράει είτε ψηλοτάκουνα είτε flat παπούτσια.

barbieΗ νέα έκδοση της κούκλας είναι μέρος της συλλογής «Fashionista», στην οποία συμπεριλαμβάνονται επίσης κούκλες με 8 διαφορετικούς τόνους δέρματος, 18 διαφορετικά χρώματα ματιών, 23 αποχρώσεις και 22 διαφορετικά στυλ μαλλιών. Πολλοί άνθρωποι ζητούν από την εταιρεία να συνεχίσει τις φυσικές αλλαγές στην Barbie, που θα την κάνουν να μοιάζει με πραγματική γυναίκα και όχι σαν ένα κομμάτι από πλαστικό.

Όπως είναι αναμενόμενο, η νέα Barbie έχει ήδη μια ντουλάπα γεμάτη flat παπούτσια, από σανδάλια παραλίας και αρχαιοελληνικού τύπου μέχρι μπαλαρίνες με μπαρέτες! Η νέα έκδοση έχει ήδη αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς οπαδούς της να επαινούν μέσω Twitter την απόφαση της Mattel να δώσει αυτή τη δυνατότητα στην αγαπημένη κούκλα. Στο παρελθόν, οι παραδοσιακές Barbie είχαν άκαμπτα, ακίνητα πόδια που ταίριαζαν μόνο σε ψηλοτάκουνα παπούτσια και την έκαναν να μοιάζει σαν να στέκεται στην άκρη των δακτύλων της κάθε φορά που μένει ξυπόλυτη.