Η Barbie ντύθηκε με ρούχα υψηλής ραπτικής για τις γιορτές!

Barbie_Stephen-Jones_01Ο διάσημος πιλοποιός Στέφεν Τζόουνς άφησε για λίγο τα καπέλα του, προκειμένου να δημιουργήσει ρούχα υψηλής ραπτικής! Σε μικρότερο μέγεθος από το συνηθισμένο βέβαια…Όπως προλόγισε ο ίδιος το νέο του project: «Έχω μια νέα πελάτισσα! Τη λένε Barbie. Ήρθε στο ατελιέ μου για να πάρει ένα καπέλο για τη μέρα των Χριστουγέννων και τελικά έφυγε με 5 glamorous total look!».

upl549841ea2974eΠράγματι, ο Στέφεν Τζόουνς έχει χιούμορ, εκτός από το ότι είναι σπουδαίος δημιουργός. Αν και τα καπέλα του είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο Χόλιγουντ, δεν έχει θελήσει ποτέ να επεκταθεί και σε άλλες δημιουργίες, πλην των καπέλων και των headpieces. Μάλλον περίμενε μια…αληθινή κούκλα ως πελάτισσα και μούσα για να κάνει την υπέρβαση. Το αποτέλεσμα; Πέντε διαφορετικές φορεσιές με χριστουγεννιάτικο θέμα: οι Holly Surprise Barbie, Toffee Ice Barbie, Santa Baby Barbie, Snowglobe Barbie και Christmas Tree Barbie. Η τελευταία, μάλιστα, έχει στο κεφάλι ένα headpiece -χριστουγεννιάτικο δέντρο που αναβοσβήνει!

upl5498418dab379Όλα τα φορέματα πάντως, όπως λέει ο ίδιος, βασίζονται στην παράδοση των Χριστουγέννων. Όταν τον ρώτησαν αν η δημιουργία έργων υψηλής ραπτικής δυσκολεύει σε τόσο μικρά μεγέθη, απάντησε: «Τα υφάσματα παίρνουν άλλη μορφή όταν καλύπτουν τόσο μικρές επιφάνειες, οπότε χρειάζεται προσοχή. Για παράδειγμα, το βελούδο στον άνθρωπο μοιάζει πολυτελές. Πάνω στην Barbie έμοιαζε σαν φθηνή ψεύτικη γούνα».

Κάθε κούκλα στοιχίζει 250 λίρες και είναι διαθέσιμη μόνο στο corner της Barbie, στο τμήμα παιχνιδιών του Selfridges.

Πηγή: http://www.thetoc.gr/