Αρχική InfoMommy Υγεία Η Bayer υποστηρίζει την εκπαίδευση και την ενημέρωση για τη θρόμβωση

Η Bayer υποστηρίζει την εκπαίδευση και την ενημέρωση για τη θρόμβωση

nature06797-f1.2Η εταιρεία Bayer αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση τόσο του κοινού και της πολιτείας, όσο και της ιατρικής κοινότητας, υποστηρίζει ένθερμα διάφορες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση για όλες τις μορφές θρομβώσεων.

Ο σχηματισμός θρόμβων στο αίμα ευθύνεται για μια σειρά από σοβαρές και συχνά θανατηφόρες καταστάσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται η φλεβική θρομβοεμβολή, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (ΑΕΕ) και το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο - ΟΣΣ (ένα σύνολο κλινικών καταστάσεων που προέρχονται από οξεία ισχαιμία της καρδιάς).

Η θρόμβωση μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί, και η σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μπορούν να συμβάλουν σημαντικά σε αυτό, ιδιαίτερα στις μέρες μας, που έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος της ιατρικής στη θεραπεία και την πρόληψη πολλών παθήσεων που σχετίζονται με το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης, η οποία έλαβε χώρα για πρώτη φορά στις 13 Οκτωβρίου 2014, θεσπίστηκε από την Διεθνή Εταιρεία Θρόμβωσης και Αιμόστασης (ISTH) σε συνεργασία με την εταιρεία Bayer. Για τη χώρα μας, ο υπεύθυνος επιστημονικός φορέας για την ημέρα αυτή είναι το Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (Ι.Μ.Ε.Θ.Α).

flevothromvosi1Ο Δρ. Δημήτρης Ρίχτερ καρδιολόγος, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής και μέλος του Ι.Μ.Ε.Θ.Α. δήλωσε: «H Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει θέσει σαν παγκόσμιο στόχο της τη μείωση των πρόωρων θανάτων από μη μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, κατά 25 % μέχρι το 2025. Για την επίτευξη αυτού του στόχου θα πρέπει να μειωθεί η θρόμβωση, η οποία επιφέρει 50.000 θανάτους ετησίως από φλεβική θρομβοεμβολική νόσο, 30.000 νέα εγκεφαλικά και 20.000 νέα εμφράγματα ετησίως στη χώρα μας».

Μία ακόμη διεθνής πρωτοβουλία, συγκεκριμένα για την ευαισθητοποίηση πάνω στα εγκεφαλικά, αποτελεί η κατάρτιση του Παγκόσμιου Καταστατικού Χάρτη Ασθενών με Κολπική Μαρμαρυγή και της εκστρατείας Υπογράψτε κατά των Εγκεφαλικών Επεισοδίων. «Η κολπική μαρμαρυγή και η υπέρταση ευθύνονται για το μεγαλύτερο αριθμό εγκεφαλικών επεισοδίων", δήλωσε ο Δρ. Κωνσταντίνος Βέμμος, Παθολόγος-Ειδικός στα Εγκεφαλικά Επεισόδια. «Και οι δύο παράγοντες, όταν αντιμετωπισθούν σωστά, προλαμβάνουν σημαντικά την εκδήλωση εγκεφαλικών επεισοδίων. Ειδικότερα για την συχνότερη αρρυθμία της καρδιάς -την κολπική μαρμαρυγή- η έγκαιρη διάγνωσή της και η θεραπεία της με αντιαρρυθμικά και με τα ασφαλέστερα αντιπηκτικά φάρμακα αποτελεί σήμερα πρωταρχικό στόχο», συνέχισε.

Για την αντιμετώπιση της θρόμβωσης είναι διαθέσιμα σήμερα στην ιατρική κοινότητα αποτελεσματικά φάρμακα (αντιαιμοπεταλιακά και αντιπηκτικά), η χρήση των οποίων απαιτεί πολύ καλή γνώση των ενδείξεων και των παρενεργειών τους από τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τις σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες των διεθνών επιστημονικών εταιρειών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.