Η δασκάλα του έλεγε να μην ζωγραφίζει στο μάθημα – Σήμερα με τα σχέδιά του αυτός ο 9χρονος διακοσμεί εστιατόρια!

Ως γονείς πρέπει πάντα να στηρίζουμε τα παιδιά μας και τα φυσικά ταλέντα τους. Αν, μάλιστα, τα ενισχύουμε κι όλας, σπουδαία πράγματα μπορεί να συμβούν! Αυτό σκέφτηκαν οι γονείς του 9χρονου Joe Whale, ενθαρρύνοντας τον γιο τους να ζωγραφίζει, ακόμα κι αν η δασκάλα τον μάλωνε που το έκανε εν ώρα μαθήματος.

Τον έστειλαν, λοιπόν, σε εργαστήρι καλλιτεχνικών, ως δραστηριότητα μετά το σχολείο, και πολύ γρήγορα οι καλλιτεχνικές του ικανότητες έγιναν αντιληπτές, αφήνοντας τους γύρω του με το στόμα ανοιχτό. Για την ακρίβεια, ο Joe προσκλήθηκε να διακοσμήσει με τις ζωγραφιές του τους τοίχους του εστιατορίου «Number 4» στο Shrewsbury της Αγγλίας!

Σήμερα ο Joe είναι γνωστός ως “The Doodle Boy” και έχει τη δική του ιστοσελίδα, καθώς και τις προσωπικές του σελίδες στα social media, στις οποίες παρουσιάζει τα εντυπωσιακά έργα τέχνης του.

Τι λέει ο μπαμπάς του για το ταλέντο του γιου του

Το Bored Panda που ανέδειξε το θέμα, επικοινώνησε με τον μπαμπά του Joe, Greg, ο οποίος είπε ότι ο μικρός αγαπούσε πάντα τη ζωγραφική, ενώ ήδη από τον παιδικό σταθμό είχε χαρακτηριστεί ως «χαρισματικό» παιδί. Το ίδιο, μάλιστα, ισχύει για τον δίδυμο αδερφό του.

Όταν ο δάσκαλός του, στο εργαστήρι ζωγραφικής, είδε τα έργα του, εντυπωσιάστηκε τόσο που τα δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Το προσωπικό του εστιατορίου “Number 4” είδε τα σχέδιά του και ενθουσιάστηκε, οπότε ζήτησε από το παιδί να ζωγραφίσει κάποιους από τους τοίχους.

Σύμφωνα με τον Greg, στον Joe πήρε περίπου 12 ώρες για να ολοκληρώσει τα σχέδιά του στους τοίχους του εστιατορίου.

Ο ίδιος συμβουλεύει τους γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ενισχύσουν τα ταλέντα τους: «Συμβουλεύω τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ακολουθούν πάντα το πάθος και τα όνειρά τους –αναζητήστε εργαστήρια ή κέντρα δημιουργικής απασχόλησης που μπορεί να έχετε στην περιοχή σας!»

Ποιος να φανταζόταν ότι ένα μάθημα καλλιτεχνικών θα οδηγούσε τον Joe να αποκτήσει την πρώτη του δουλειά σε ηλικία μόλις 9 ετών;

Οι περισσότεροι γονείς θα ζητούσαν από το παιδί τους να σταματήσει μια συμπεριφορά ή μια πράξη που του δημιουργεί προβλήματα. Αυτοί οι γονείς, όμως, αποφάσισαν να δώσουν χώρο στο παιδί τους, ώστε να επιτρέψουν στο ταλέντο του να ανθίσει!

Πηγή: boredpanda.com