Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Η δίαιτα Dash αναδείχθηκε πρώτη στη λίστα του U.S. News World Report

Η δίαιτα Dash αναδείχθηκε πρώτη στη λίστα του U.S. News World Report

diet_fail

Η δίαιτα DASH είναι ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής που στοχεύει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης μέσω της διατροφής μόνο, χωρίς την χρήση φαρμάκων. Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν καθόλου που για μία ακόμα χρονιά κατέκτησε την κορυφή στη λίστα με τις «καλύτερες δίαιτες» όπως δημοσιεύθηκε στο U.S. News World Report.

Η δίαιτα Dash αφορά σε ένα ευέλικτο και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος.

Τα βασικά της δίαιτα DASH

Η δίαιτα DASH είναι να πρόγραμμα διατροφής που δίνει έμφαση στα φρούτα, λαχανικά, στο γάλα η γαλακτοκομικά προϊόντα με λίγα η καθόλου λιπαρά, ενώ περιορίζει τα κορεσμένα λίπη, τροφές πλούσιες σε χοληστερόλη και γενικά το λίπος.

Η δίαιτα DASH περιλαμβάνει προϊόντα ολικής αλέσεως, ψαρικά, πουλερικά, και ξυρούς καρπούς. Περιορίζει την κόκκινο κρέας, τα γλυκά, και τους χυμούς με πολύ ζάχαρη. Είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, σε ασβέστιο, σε πρωτεΐνες και ίνες.

Η DASH προτείνει δύο δίαιτες η μια για κατανάλωση νατρίου (αλάτι – sodium) έως και 2300 χιλιοστόγραμμα την ημέρα και η άλλη περίπου στα 1500 χιλιοστόγραμμα την ημέρα.

Πρόγραμμα διατροφής της δίαιτας DASH

Στην δίαιτα DASH φτιάχνετε εσείς την διατροφή σας. Προτείνει ομάδες τροφίμων που πρέπει να καταναλώσετε και με βάσει της ανάγκες σε θερμίδες ορίζει των αριθμό των μεριδίων που επιτρέπετε να καταναλώσετε.

Το πόσες θερμίδες χρειάζεστε εξαρτάται από το φύλο, την ηλικία και από το επίπεδο της σωματικής δραστηριότητας σας. Η δίαιτα DASH χωρίζει την σωματική δραστηριότητα σε τρεις κατηγορίες:

-Καθιστική – Κάνετε μόνο μερικές σωματικές δραστηριότητες που είναι μέρος της καθημερινότητας σας.

-Μέτριος Ενεργός – Κάνετε σωματικές δραστηριότητες που αντιστοιχούν σε περπάτημα περίπου 2,5 έως 5 χιλιόμετρα με ταχύτητα 5 χιλιόμετρα την ώρα και μερικές ελαφριές σωματικές ασκήσεις.

-Πολύ Ενεργός – Κάνετε σωματικές δραστηριότητες που αντιστοιχούν σε πάνω από 5 χιλιόμετρα με ταχύτητα 5 χιλιόμετρα την ώρα και μερικές ελαφριές σωματικές ασκήσεις.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπερίσχυσε στην νέα έκδοση της έκθεσης για το 2014, όπου οι ειδικοί αξιολογούν 32 δίαιτες σε διάφορες κατηγορίες και ανακηρύσσουν την καλύτερη. Οι κατηγορίες αυτές είναι:

• Καλύτερη σε σύνολο

• Καλύτερη σε απώλεια βάρους

• Καλύτερη στην αντιμετώπιση του διαβήτη

• Καλύτερη στον τομέα της υγιούς καρδιάς

• Καλύτερη για την υγιεινή διατροφή

• Καλύτερη σε εμπορικότητα

• Καλύτερη σε προϊόντα φυτικής προέλευσης

• Ο ευκολότερος τρόπος διατροφής για να ακολουθήσει κάποιος.

Η DASH έλαβε μεταξύ άλλων την πρώτη θέση για την καλύτερη δίαιτα κατά του διαβήτη, ισοβαθμίζοντας με την «Biggest  Loser» αλλά και τον τίτλο της καλύτερης δίαιτας για υγιεινή διατροφή.

Τονίζοντας τα στοιχεία αυτά, οι ειδικοί επιμένουν ότι η δίαιτα πρέπει να προσεγγίζεται ως μία ισορροπημένη διατροφή για έναν σωστό τρόπο ζωής και όχι μία γρήγορη και επίπονη λύση για την απώλεια βάρους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.