Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Δώσε από νωρίς στο μωρό, αυγά και φιστίκια για να μην είναι αλλεργικό

Δώσε από νωρίς στο μωρό, αυγά και φιστίκια για να μην είναι αλλεργικό

Όλες οι νέες μανούλες από τη στιγμή που θα αρχίσουν να δίνουν στα μωράκια τους εκτός από γάλα και κρέμες, έχουν πάντα κατά νου να αποφεύγουν το αυγό και τους ξηρούς καρπούς με κυριότερο όλων τα φιστίκια καθώς αποτελούν τους συνήθεις υπόπτους εμφάνισης τροφικής αλλεργίας. Για αυτό άλλωστε και τα εν λόγω τρόφιμα μπαίνουν αργά και σταδιακά στο διατροφόλογιο των μωρών σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης κάποιου είδους αλλεργίας.

Μια νέα βρετανική μελέτη ανατρέπει αυτή την αντίληψη καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα μωρά που ήδη από τον τέταρτο μήνα της ζωής τους τρέφονται με αυγά και φιστίκια, αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων απέναντι σε αυτές τις τροφές αργότερα.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον δρα Ρόμπερτ Μπόιλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA (Journal of American Medical Association), μελέτησαν στοιχεία (μετα-ανάλυση) από 146 έρευνες πάνω στις αλλεργιογόνες τροφές. Οι μελέτες αφορούσαν συνολικά πάνω από 200.000 παιδιά.

Διαπιστώθηκε ότι τα μωρά τεσσάρων έως έξι μηνών που τρώνε αυγά, έχουν κατά 40% μειωμένο κίνδυνο αλλεργίας στα αυγά, σε σχέση με τα παιδιά που αρχίζουν να τρώνε αυγά αργότερα στη ζωή τους. Όταν τα παιδιά τρώνε φιστίκια στην ηλικία των τεσσάρων έως 11 μηνών, έχουν κατά 70% μικρότερο κίνδυνο αλλεργίας, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που έφαγαν φιστίκια με καθυστέρηση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.