Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο «Η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας επιβάλλει δαπάνες από τη μία και από την άλλη πληρώνει τα λιγότερα...»

«Η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας επιβάλλει δαπάνες από τη μία και από την άλλη πληρώνει τα λιγότερα...»

«Η σημερινή διαχειρίστρια έλαβε τη διαχείριση από μόνη της λόγω του αθροίσματος των ψήφων δύο διαμερισμάτων έναντι των υπολοίπων. Ένα από τα δύο αυτά διαμερίσματα έχει ποσοστό συμμετοχής κοινοχρήστων 25 χιλιοστά μόνο. Αφενός μεν έχει τα ποσοστά (ψήφους, βάσει καταστατικού) για να αρπάξει τη διαχείριση, αφετέρου επιβάλλει δαπάνες που όπως ανέφερα συμμετέχει μόνο με το 25 χιλιοστά. Δηλαδή, επιβάλλει/υποχρεώνει δαπάνες από τη μία και από την άλλη πληρώνει τα λιγότερα. Με άπλά λόγια, η ερώτηση είναι πώς μπορεί να έχει την πλειοψηφία άλλα να πληρώνει τα λιγότερα;»

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Καταρχήν, όπως και εσείς αναγνωρίζετε, η διαχειρίστρια εξελέγη νόμιμα και είναι αδιάφορο από ποια πλειοψηφία. Ως προς τις δαπάνες, αυτές πρέπει να στηρίζονται σε αποφάσεις της γενικής συνελεύσεως ή να προβλέπονται από τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Αν λοιπόν εσείς έχετε τη γνώμη, ότι οι δαπάνες αυτές, δεν είναι νόμιμες αλλά αυθαίρετα από τη διαχειρίστρια έχουν επιβληθεί, τότε θα πρέπει να το θέσετε στην επόμενη γενική συνέλευση των συνιδιοκτητών, η οποία θα αποφασίσει επί του θέματος.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555, +306932618706
fax: +30210 3816555
E-mail: jalavano@otenet.gr
www.alavanos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.