Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Η δική μου κόρη... κάνει σεξ;

Η δική μου κόρη... κάνει σεξ;

2d274905739019-tdy-130806-teen-mom-talk.blocks_desktop_largeΚείμενο της ψυχοθεραπεύτριας Λουίζα Μπερντ

Αποτελεί συχνό φαινόμενο γονείς που έχουν καλή σχέση με τα παιδιά τους, που «επικοινωνούν» μαζί τους, να μαθαίνουν ξαφνικά ότι η κόρη τους έχει σεξουαλικές σχέσεις, για τις οποίες δεν ήξεραν τίποτα. Μερικές φορές είναι δύσκολο να το αποδεχτούν.

Οι δεσμοί με τους γονείς είναι πολύ δυνατοί και αναπτύσσονται από την παιδική ηλικία. Στην εφηβεία, όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Οι έφηβοι αμφισβητούν την εξουσία των γονιών τους. Από την πλευρά τους, οι γονείς - όσο προοδευτικοί κι αν είναι - δυσκολεύονται να αποδεχτούν ότι το μικρό τους κοριτσάκι γίνεται γυναίκα. Ορισμένοι θεωρούν τη σεξουαλικότητα των παιδιών τους πρόωρη. Αυτές οι αλλαγές που συμβαίνουν στο παιδί τους, τους ταξιδεύουν πολλά χρόνια πίσω στο παρελθόν, στη δική τους εφηβεία, και αυτό τους κάνει να συνειδητοποιούν ότι μεγαλώνουν.

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να συζητούν για τη σεξουαλική τους ζωή μαζί με τους γονείς. Συνήθως, οι γονείς δεn μιλούν με τα παιδιά τους για τη δική τους σεξουαλική ζωή. Πιστεύουν ότι η ερωτική ζωή είναι ένα πολύ λεπτό και προσωπικό θέμα, για το οποίο αισθάνονται άβολα να συζητούν. Τους είναι πολύ πιο εύκολο να μιλούν για το σεξ γενικότερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.