Αρχική Νέα Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε τους μαθητές ειδικών σχολείων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε τους μαθητές ειδικών σχολείων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνέχεια του συνεδρίου που είχε διοργανωθεί το 2014 για παιδιά με ειδικές ικανότητες, διοργάνωσε χθες εξειδικευμένο συνέδριο για την ευαίσθητη αυτή ομάδα παιδιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

15122015megaro007

Το συνέδριο παρείχε τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής των παιδιών στην κοινωνία της γνώσης και των σύγχρονων τεχνολογιών και διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο φορείς. Κατά την έναρξη του συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας Ισίδωρος Κούβελος καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης.

15122015megaro012

Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν o Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας , η Αντιδήμαρχος Αθηναίων Κοντοσταθάκου, η Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ιλεάνα Κλοκώνη, στελέχη της Ολυμπιακής Ακαδημίας και o ι Ολυμπιονίκες Νίκος Συρανίδης και Θωμάς Μπίμης, Χρυσοί Ολυμπιονίκες Συγχρονισμένων Καταδύσεων (Αθήνα 2004), η Εύα Χριστοδούλου και η Ειρήνη Αϊνδιλή, Χάλκινες Ολυμπιονίκες Ρυθμικής Γυμναστικής (Σύδνεϋ 2000), η Σοφία Παπαδοπούλου, Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας (Πεκίνο 2008), ο Νίκος Δεληγιάννης, 5ος Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης (Αθήνα 2004), η Μορφούλα Ντώνα, 7η Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής (Σύδνεϋ 2000), η Όλγα Βασδέκη, 4η Ολυμπιονίκης στο Άλμα εις Τριπλούν (Ατλάντα 1996), ο Λευτέρης Πετρούλιας, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ενόργανης Γυμναστικής, η Βασιλική Μιλλούση, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής, η Έλενα Πλατάνα Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια Πυγμαχίας και ο Πανανός Νίκος, Χρυσός Παραολυμπιονίκης στο μπότσια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη, αλλά και από τον εξειδικευμένο σε θέματα εθισμού στο διαδίκτυο, παιδοψυχίατρο Δρ. Κωνσταντίνο Σιώμο και την Ψυχολόγο Αρετή Δόνου, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.

15122015megaro005

Σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, υπήρχε η δυνατότητα διαδραστικής επικοινωνίας και επιπλέον δόθηκε η ευκαιρία στους ίδιους τους μαθητές να παρουσιάσουν τις ανησυχίες τους, μέσα από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Τέλος, η χορωδία του Κολεγίου Αθηνών τραγούδησε χριστουγεννιάτικα κάλαντα, η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας έπαιξε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ απονεμήθηκαν τιμητικά μετάλλια και αναμνηστικά δώρα από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και από τους Ολυμπιονίκες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.