Αρχική InfoTeens Νέα Η δύναμη της προσφοράς - Ομογενής δώρισε 5.000 δολάρια για να αγοραστούν υπολογιστές για 150 παιδιά Ρομά της Θεσσαλονίκης

Η δύναμη της προσφοράς - Ομογενής δώρισε 5.000 δολάρια για να αγοραστούν υπολογιστές για 150 παιδιά Ρομά της Θεσσαλονίκης

aslidis1_photoΣυγκινητική ανταπόκριση και απόλυτη επιτυχία είχε η πρωτοβουλία ενός εμπνευσμένου ελληνόπουλου που ζει στην Αμερική, είναι υπερήφανος που είναι Έλληνας και κατάφερε να ανοίξει ένα «παράθυρο στον κόσμο» για 150 Έλληνες ανήλικους Ρομά στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για τον Αριστοτέλη Ασλίδη, που ζει μόνιμα στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ και έδειξε εμπράκτως την αγάπη του για την Ελλάδα, ξεκινώντας -μέσω του διαδικτύου- μια πρωτοβουλία εξαιρετικής ευαισθησίας υπό την αιγίδα και την στήριξη του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη: Να συγκεντρώσει λεφτά με σκοπό την αγορά υπολογιστών για τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων Ρομά της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου «Φάρος του Κόσμου», που βρίσκεται στο Δενδροπόταμο.

Τελικά ο στόχος επετεύχθη! Με τη βοήθεια της κοινότητας Indie συγκεντρώθηκε το ποσό των 5.000 δολαρίων με τα οποία θα αγοραστούν υπολογιστές για τα 150 παιδιά, που καθημερινά επισκέπτονται τον «Φάρο του Κόσμου». Με τον τρόπο αυτό όπως επισημαίνει ο 17χρονος Αριστοτέλης Ασλίδης «δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά του Δενδροποτάμου να αποκτήσουν τεχνολογικά εργαλεία και να ξεφύγουν από τις "παγίδες" απομόνωσης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε παραβατικές συμπεριφορές».

Όπως αποκαλύπτει ο Αριστοτέλης η ιδέα της αλληλεγγύης και της αρωγής προς τον συνάνθρωπο γεννήθηκε μέσα του στις 5 Μαρτίου του 2012 όταν έφτασε στον Δενδροπόταμο και στον «Φάρο του Κόσμου» για να προσφέρει εθελοντική εργασία. Ήταν τότε μόλις 14 χρονών. Καθάρισε, μαγείρεψε μαζί με άλλους εθελοντές, σέρβιρε φαγητό και έπαιξε μαζί με τα παιδιά. Από εκείνη τη στιγμή ο «Φάρος του Κόσμου» και τα παιδιά του, απέκτησαν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του και τους επισκέπτεται συχνά. Σήμερα, όπως σημειώνει τα παιδιά του «Φάρου» εξακολουθούν να τον κάνουν να νιώθει σαν μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας, ενώ μιλά με τα καλύτερα λόγια και για τον πατέρα Αθηναγόρα, που είναι η «ψυχή» κυριολεκτικά του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων.

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «να δώσουμε πρόσβαση στους υπολογιστές σε παιδιά που δεν έχουν προνόμια, παιδιά τα οποία εξαιτίας διαφόρων κοινωνικών και οικονομικών λόγων είναι απομονωμένα από τα υπόλοιπα της αστικής περιοχής και ζουν σε εξαιρετικά υποβαθμισμένες συνθήκες».

Επιχειρώντας να δώσει τεχνολογικά “εργαλεία” στα παιδιά του Δενδροποτάμου για να ξεφύγουν από τις “παγίδες” απομόνωσης που -όπως αναφέρει- θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε παραβατικές συμπεριφορές ή και εγκληματική δράση (όπως τα ναρκωτικά), ο Αριστοτέλης υπογραμμίζει την καλή και ευγενική καρδιά των παιδιών.

Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία ευαισθησίας από ένα Ελληνόπουλο που έκανε το όνειρο πράξη για δεκάδες παιδιά που θα νιώσουν στο εξής έστω και λίγο τη ζωή τους να αλλάζει. Μία πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και την στήριξη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.