Η δύναμη των μαμάδων εμπνέει την νέα ιστορία της καμπάνιας «Σ ’ευχαριστώ, Μαμά»

Με 100 ημέρες να απομένουν μέχρι την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Ρίο 2016, η P&G, η εταιρία πίσω από γνωστά προϊόντα όπως Ariel®, Pampers® και Head & Shoulders® παρουσιάζει τη συνέχεια της βραβευμένης καμπάνιας «Σ ’ευχαριστώ, Μαμά». Η νέα «ιστορία» έχει στόχο να συνεχίσει τη μεγάλη παράδοση επιτυχίας και αποδοχής της καμπάνιας αυτής αναδεικνύοντας το ρόλο της μαμάς μέσα από μια νέα οπτική– τη δύναμή της!

Η νέα εκδοχή της ιστορίας εστιάζει στην μεγάλη αλήθεια ότι η καθημερινή δύναμη των μαμάδων συνοδεύει τα παιδιά στις δύσκολες στιγμές της ζωής τους. Ακολουθεί την πορεία προς τους Ολυμπιακούς αγώνες τεσσάρων μαμάδων και των παιδιών τους μέσα από μικρές και μεγάλες στιγμές, όπου η δύναμη της μαμάς είναι καταλυτική δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να αντιμετωπίσουν με θάρρος τον μεγαλύτερο τους αθλητικό άθλο.

Δείτε το βίντεο εδώ: 

https://youtu.be/ZogvQtHj9hY

«Ήταν σαν να παρακολουθώ τη δική μου ιστορία», σημειώνει ο αθλητής Ελευθέριος Πετρούνιας διπλά παγκόσμιος πρωταθλητής στην Ενόργανη Γυμναστική που μαζί με τη μαμά του Σοφία Μποτσίου – Πετρούνια είναι οι Έλληνες πρεσβευτές της καμπάνιας «Σ’ ευχαριστώ, Μαμά» στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο 2016. «Η δύναμη της μαμάς μου σε πολλές στιγμές τις πορείας μου με ενθάρρυνε να συνεχίσω και να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα. Η P&G αναδεικνύει τον ρόλο που παίζουν οι μαμάδες μας σε αυτή τη διαδρομή και για το λόγο αυτό είμαι περήφανος που είμαι πρεσβευτής της καμπάνιας “Σ’ ευχαριστώ, Μαμά” στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016».

Σκηνοθέτης της νέας ιστορίας είναι ο γνωστός σκηνοθέτης του Hollywood Jeff Nichols, το έργο του οποίου περιλαμβάνει και την ταινία «Ο Εκλεκτός της Νύχτας» (Midnight Special) που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

«Η καμπάνια “Σ’ ευχαριστώ, Μαμά” ξεκίνησε από την ιδέα ότι πίσω από κάθε αθλητή βρίσκεται μια καταπληκτική μαμά», σημειώνει ο Marc Pritchard, Διευθυντής Επικοινωνίας προϊόντων της P&G παγκοσμίως. «Το να είμαστε ο Υπερήφανος Υποστηρικτής των Μαμάδων είναι για μας η φυσική σύνδεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα προϊόντα μας είναι μέρος του “ταξιδιού” που οι μαμάδες των Ολυμπιονικών, όπως άλλωστε και όλες οι μαμάδες, κάνουν μαζί με τα παιδιά τους. Βλέπουμε πόσο δυνατές είναι οι μαμάδες σε κάθε έκφανση της ζωής τους και πώς τα παιδιά μεγαλώνοντας αντλούν ενέργεια από αυτό. Μέσω της καμπάνιας μας καλούμε όλο τον κόσμο να πει “Σ’ ευχαριστώ, Μαμά” για τη δύναμη που δείχνουν καθημερινά όλες οι μαμάδες».

PG_THE MOM REPORT_Infographic

Η καμπάνια της P&G για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στηρίζεται σε ευρήματα έρευνας που σχεδιάζουν μάρκες όπως τα Pampers, το Ariel, το Pantene για να δημιουργήσουν προϊόντα τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαμάδων και όλης της οικογένειας. Κάποια από τα βασικά ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν στοιχεία για το ρόλο της μαμάς στη σύγχρονη εποχή:

Δεν είναι μόνο τι λένε ή κάνουν οι μαμάδες, αλλά το ποιες είναι 

• Το 86% θέλουν τα παιδιά τους να αισθάνονται την παρουσία και τη δύναμη της μητέρας ακόμα και όταν δεν μπορούν να είναι μαζί τους όλη μέρα
• Το 67% των μαμάδων συμφωνούν ότι είναι πιο σημαντικό να δίνουν το καλό παράδειγμα από το να συμμετέχουν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς των παιδιών τους
• Αφότου έγιναν μαμάδες, οι γυναίκες είπαν ότι εκτίμησαν ακόμη περισσότερο τις δικές τους μαμάδες, αναγνωρίζοντας της υπομονή τους (54%), την κατανόησή τους (42%) και τη συναισθηματική τους δύναμη (41%)

Η μητρότητα απαιτεί ιδιαίτερη δύναμη αλλά οι μαμάδες δέχονται την πρόκληση 

• Το 64% συμφωνεί ότι η μητρότητα σήμερα είναι πιο σύνθετο ζήτημα απ’ ότι στο παρελθόν
• Σχεδόν όλες οι μαμάδες (97%) παραδέχτηκαν ότι δεν μπορούσαν να προβλέψουν εκ των προτέρων τις απαιτήσεις της μητρότητας με την πλειοψηφία να συμφωνεί ότι χρειάστηκε να αναπτύξουν μεγαλύτερη συναισθηματική δύναμη όταν έγιναν μαμάδες
• Οι μαμάδες που έχουν βοήθεια στην καθημερινή φροντίδα των παιδιών τους (54%) εξακολουθούν να αισθάνονται πως έχουν το βασικό ρόλο στη φροντίδα της οικογενείας τους (81%)

Η παγκόσμια καμπάνια ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει την παρουσία των μαμάδων των αθλητών-πρεσβευτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 όπου χάρη στην P&G και τα προϊόντα της θα απολαύσουν μικρές στιγμές χαλάρωσης καθώς θα κορυφώνεται η μεγάλη αθλητική προσπάθεια των παιδιών τους.