Αρχική Γωνιά του μαθητή Η δυσλεξία και τα αγγλικά πάνε βόλτα!

Η δυσλεξία και τα αγγλικά πάνε βόλτα!

deaf_dyslexia_largeΤο παιχνίδι στην ειδική μαθησιακή εκπαίδευση των αγγλικών αποτελεί ένα πολύτιμο "εργαλείο" , που μειώνει το άγχος των παιδιών. Όταν τα παιδιά με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές ανάγκες μαθαίνουν παίζοντας, μαθαίνουν σίγουρα .

Ως γονείς είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στο μυαλό και την καρδιά μας αυτή την αλήθεια και να την εφαρμόζουμε στην καθημερινότητα με τα παιδιά μας. Ας κάνουμε λοιπόν μια βόλτα μαζί τους παίζοντας με τη δυσλεξία και τα αγγλικά!

1209090312Στο σούπερ-μάρκετ, όπου μπορούμε να τους προτείνουμε να βρουν λαχανικά ή φρούτα που ξεκινούν από ένα συγκεκριμένο φώνημα ( π.χ. lemon – lettuce – lotus – lime ).

Στο πολυκατάστημα, όπου μπορούμε να αναζητήσουμε ταμπέλες καταστημάτων που να ξεκινούν, ή να περιέχουν, ή να καταλήγουν σε ένα συγκεκριμένο γράμμα.

Στην παραλία, όπου μπορούμε να γράψουμε με το δάχτυλό μας στην άμμο γράμματα που μοιάζουν οπτικά ( π.χ. b – d , p – q ).

family-in-a-parkΣτο πάρκο, όπου μπορούμε να παίξουμε "μαντέματα"  (I spy with my little eye ), δηλαδή να σκεφτούμε ένα αντικείμενο, να το περιγράψουμε στο παιδί στα αγγλικά(χρώμα, υλικό, σχήμα, μέγεθος) και το παιδί να το βρει.

Στο αυτοκίνητο, όπου μπορούμε να παίξουμε το "παιχνίδι της βαλίτσας", την οποία πρέπει να γεμίσουμε με αντικείμενα λέγοντάς τα στην αγγλική γλώσσα. Για κάθε νέο αντικείμενο που θα μπει στη βαλίτσα θα πρέπει να ξαναπούμε όλα τα προηγούμενα.

family-car

Καλή διασκέδαση και καλή περιήγηση στον υπέροχο κόσμο των αγγλικών και της δυσλεξίας!

Ειρήνη Θ. Ευαγγέλου
Ψυχολόγος / Επιστημονική υπεύθυνη http://www.specialenglish.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.