Η εγγονή της Σταχτοπούτας: Ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας για κορίτσια κάθε ηλικίας

Η εγγονή της Σταχτοπούτας

Αν η Ημέρα της Γυναίκας είχε όνομα ποιό θα ήταν; Μαρία, Ελένη, Κατερίνα ή και Σταχτοπούτα;

Η «Εγγονή της Σταχτοπούτας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books και έγραψαν η Έλενα Αλεβιζοπούλου και ο Στρατής Πανούριος είναι ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας για κορίτσια κάθε ηλικίας και κάθε εποχής.

Αν η Ημέρα της Γυναίκας είχε όνομα ποιό θα ήταν; Μαρία, Ελένη, Κατερίνα ή και Σταχτοπούτα; Η εγγονή της Σταχτοπούτας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books και έγραψαν η Έλενα Αλεβιζοπούλου και ο Στρατής Πανούριος είναι ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας για κορίτσια κάθε ηλικίας και κάθε εποχής. Γιατί H εγγονή της σταχτοπούτας, μάς καλεί να ανακαλύψουμε βαθύτερες έννοιες και αλήθειες μέσα από ένα κλασσικό παραμύθι που διαβάζεται από γιαγιάδες σε εγγονές ανά τους αιώνες. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κορίτσι και μια γιαγιά που τους άρεσε να διαβάζουν τα παραμύθια του πρωινού. Το κορίτσι ήταν η εγγονή της γιαγιάς, που κάποτε κι αυτή ήταν κορίτσι και ήταν η εγγονή μιας γιαγιάς. Γεμάτη με απίστευτη λαχτάρα για ζωή και την βαθιά πεποίθηση οτι «Όλοι είναι πρίγκιπες και πριγκίπισσες και στην πραγματική ζωή». «Αυτό πώς γίνεται;» «Όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα βασίλειο που τους περιμένει να το κυβερνήσουν». «Και ποιο είναι αυτό;» «Ο εαυτός τους, μικρή μου. Ο εαυτός τους, που είναι το πιο μεγάλο βασίλειο που θα μπορούσαν να κυβερνήσουν ποτέ». «Η αλήθεια μας είναι τελικά τα συναισθήματά μας, αυτό που νιώθουμε ο ένας για τον άλλον». «Με τη δύναμη της σκέψης μπορείς να φτιάξεις κόσμους αμέτρητους. Και να περάσεις όλη σου τη ζωή εκεί μέσα. Ό,τι σκέφτεσαι αυτό γίνεσαι. Αν σκέφτεσαι δράκους, θα ζεις μαζί με τους δράκους. Αν σκέφτεσαι λιβάδια, θα ζεις στα λιβάδια. Είμαστε ό,τι νιώθουμε κι ό,τι σκεφτόμαστε». «Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με όμορφες καρδιές αλλά στη συνέχεια της ζωής τους το ξεχνάνε κι αφήνουν τις καρδιές τους να μαυρίζουν από άσχημες σκέψεις και συναισθήματα. Έτσι σιγά σιγά η καρδιά τους πετρώνει και δεν ακτινοβολεί πια ομορφιά».

Γιατί «Εγγονή της Σταχτοπούτας», μάς καλεί να ανακαλύψουμε βαθύτερες έννοιες και αλήθειες μέσα από ένα κλασσικό παραμύθι που διαβάζεται από γιαγιάδες σε εγγονές ανά τους αιώνες.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κορίτσι και μια γιαγιά που τους άρεσε να διαβάζουν τα παραμύθια του πρωινού. Το κορίτσι ήταν η εγγονή της γιαγιάς, που κάποτε κι αυτή ήταν κορίτσι και ήταν η εγγονή μιας γιαγιάς.

Γεμάτη με απίστευτη λαχτάρα για ζωή και την βαθιά πεποίθηση οτι «Όλοι είναι πρίγκιπες και πριγκίπισσες και στην πραγματική ζωή».«Αυτό πώς γίνεται;»

«Όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα βασίλειο που τους περιμένει να το κυβερνήσουν».

«Και ποιο είναι αυτό;»

«Ο εαυτός τους, μικρή μου. Ο εαυτός τους, που είναι το πιο μεγάλο βασίλειο που θα μπορούσαν να κυβερνήσουν ποτέ».

«Η αλήθεια μας είναι τελικά τα συναισθήματά μας, αυτό που νιώθουμε ο ένας για τον άλλον».

«Με τη δύναμη της σκέψης μπορείς να φτιάξεις κόσμους αμέτρητους. Και να περάσεις όλη σου τη ζωή εκεί μέσα. Ό,τι σκέφτεσαι αυτό γίνεσαι. Αν σκέφτεσαι δράκους, θα ζεις μαζί με τους δράκους.

Αν σκέφτεσαι λιβάδια, θα ζεις στα λιβάδια. Είμαστε ό,τι νιώθουμε κι ό,τι σκεφτόμαστε».

«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με όμορφες καρδιές αλλά στη συνέχεια της ζωής τους το ξεχνάνε κι αφήνουν τις καρδιές τους να μαυρίζουν από άσχημες σκέψεις και συναισθήματα.

Έτσι σιγά σιγά η καρδιά τους πετρώνει και δεν ακτινοβολεί πια ομορφιά».