Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη μοιράζει χαμόγελα στα παιδιά του Κέντρου Αυτισμού SOS (7/4)

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 11:00 το πρωί στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή, ο Θίασος Καρουζέλ του Θωμά Πανδή, χαρίζει χαμόγελα στα παιδιά του Κέντρου Αυτισμού SOS με την παιδική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Πρόκειται για τη παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη που έχει διασκευαστεί ειδικά για παιδιά όλων των ηλικιών με χαρακτήρα μουσικοχορευτικό και διαδραστικό – συμμετοχικό και που βρίσκει αξιοσημείωτη ανταπόκριση από σχολεία, σταθμούς και Δήμους.

Λίγα λόγια για το έργο: 

Πώς μπορείς να πετάξεις στον ουρανό; Με αεροπλάνο… με ελικόπτερο… με διαστημόπλοιο και με τον… Λευτέρη!!! Ποιος είναι ο Λευτέρης; Ένα μεγάλο σκαθάρι. Με τη βοήθειά του ο αγρότης Τρυγαίος θα ανέβει στον ουρανό για να συναντήσει τον Θεό. Εκείνος όμως έχει φύγει μακριά και πίσω του έχει αφήσει τον χαζούλη Ερμή! Ο Πόλεμος αρπάζοντας την ευκαιρία φυλακίζει την Ειρήνη μέσα σε ένα βαθύ πηγάδι. Μόνο ο Τρυγαίος με τη βοήθεια των παιδιών μπορεί να την σώσει…

θωμας πανδής 1Ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον ουρανό και στη χώρα των μύθων. Μια κωμική διασκευή της «Ειρήνης» του Αριστοφάνη για όλα τα παιδάκια, με πολλά πρωτότυπα τραγούδια αλλά και διασκευές γνωστών παιδικών τραγουδιών. Τα παιδάκια συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, τραγουδώντας και χορεύοντας, αλλά βοηθώντας και τον Τρυγαίο να ελευθερώσει την Ειρήνη. Τα διδακτικά και πανανθρώπινα μηνύματα του σημαντικού αυτού έργου του Αριστοφάνη παρουσιάζονται με διασκεδαστικό τρόπο στα παιδάκια που έμπρακτα μαθαίνουν πως η ειρήνη, το σπουδαιότερο αγαθό, κερδίζεται με συνεργασία και αγάπη!

Ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Κάλβος σκηνοθετεί με κέφι τους Θωμά Πανδή (Τρυγαίος), Μάριον Τσιτσέκα (Μητέρα, Ερμής, Οπλοπώλης), Βέρα Μακρομαρίδου (Κόρη, Πόλεμος, Ειρήνη, Κρητικός), τη μουσική υπογράφει ο Χρήστος Γαλίτης ενώ η διασκευή έγινε από την Αλεξάνδρα Βουτζουράκη. Σκηνικά και κουστούμια των F&F. Η ηχογράφηση έγινε στα studio της Αθηναϊκής Σκηνής.

Είσοδος ελεύθερη

Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή
Τζιραίων 13, Ακρόπολη
Τηλ. πληροφοριών: 6948364859
E-mail: thiasoskarouzel@hotmail.gr