Αρχική Νέα Η έκκληση της μητέρας: Υπογράψτε ώστε η μικρή Μάια που διαγνώστηκε με επιληψία να λάβει θεραπεία με την ιατρική κάνναβη

Η έκκληση της μητέρας: Υπογράψτε ώστε η μικρή Μάια που διαγνώστηκε με επιληψία να λάβει θεραπεία με την ιατρική κάνναβη

Όταν η μικρή Μάια διαγνώστηκε με βαριά επιληψία, η ζωή της οικογένειας άλλαξε ολοσχερώς: συνεχείς κρίσεις, πεσίματα, ράμματα, κρανιακές διασείσεις... σταμάτησε να μιλάει. Ζουν πλέον με το φόβο ότι ίσως το κεφαλάκι της να μην αντέξει άλλο ένα χτύπημα. Υπάρχει μια θεραπεία που έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά όπως η Μάια στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα όμως, ένας νόμος-ταμπού απαγορεύει στη μικρή Μάια το φάρμακο, απλά και μόνο επειδή η δραστική ουσία προέρχεται από το φυτό της κάνναβης! Τώρα όμως έχουμε μια ευκαιρία να βοηθήσουμε το κορίτσι.

Σε 48 ώρες  η μητέρα της Μάιας θα συναντήσει τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό και ζητάει τη βοήθειά μας. Είναι ένα θέμα με στίγμα, και για να πάρει ο Υπουργός την θαρραλέα απόφαση να δώσει την άδεια, πρέπει να δει ότι έχει τη στήριξη χιλιάδων πολιτών.

Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα για να ζητήσουμε τη νόμιμη και ασφαλή θεραπεία ιατρικής κάνναβης για τη μικρή Μάια και τους χιλιάδες ασθενείς που την έχουν ανάγκη.

Προς τον υπουργό υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό:

Ως πολίτες, σας καλούμε να κινήσετε τις απαραίτητες διαδικασίες για να δοθεί το δικαίωμα ασφαλούς και νόμιμης θεραπείας ιατρικής κάνναβης στη μικρή Μάια και σε άλλους ασθενείς στην Ελλάδα που την έχουν ανάγκη. Εκατομμύρια ασθενείς έχουν βοηθηθεί σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά όπου χορηγείται νόμιμα και ελεγχόμενα. Καμία προκατάληψη δεν πρέπει να στερεί από τους έλληνες ασθενείς το δικαίωμα στην υγεία.

Το μήνυμα της μητέρας της Μάιας:

"Zω με την ελπίδα ότι μια μέρα η Μάια μου θα μιλήσει ξανά και θα την ακούσω να λέει «Μαμά σ’ αγαπώ». Και τώρα είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να επιτραπεί η θεραπεία της!

Είναι στο χέρι όλων μας να δείξουμε στον Υπουργό ότι έχει τεράστια δημόσια στήριξη για να πάρει τη θαρραλέα πολιτική απόφαση. Σε παρακαλώ διάδωσε την έκκλησή μας για να πιάσουμε το στόχο των υπογραφών πριν τις παραδώσω στον Υπουργό την Τετάρτη.

Ευχαριστώ για όλα,
Ζακλίν"

Αν θέλετε να στηρίξετε τον αγώνα ζωής της μικρής Μάιας υπογράψτε το σχετικό ψήφισμα εδώ . Μέχρι στιγμής 7.606 έχουν υπογράψει. Ας φτάσουμε τους 10.000!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.